Maandelijks vinden meer dan 10000 mensen de beste rente bij Rentetotaal
help

Oversluiten hypotheek berekenen.

Deze rekenmodule kunt u helpen bij het bepalen of het voordelig is om uw bestaande hypotheek over te sluiten tegen een hypotheek met een lager rentetarief. Met deze rekenmodule kunt u berekenen:
1. hoeveel u kunt besparen met het oversluiten hypotheek
2. hoeveel u straks moet betalen met het nieuwe rentetarief
3. hoeveel u had moeten betalen met de oude hypotheekrente
4. na hoeveel maanden u de kosten van het hypotheek oversluiten heeft terugverdiend
5. hoeveel u aan rente kunt besparen.
Om deze berekening zo correct mogelijk te kunnen uitvoeren moet u een aantal gegevens invullen waaronder, het hypotheekbedrag, de huidige en de nieuwe hypotheekrente, boete of kosten voor hypotheek oversluiten en de nieuwe aflossingsduur. Probeert u zelf maar eens of het oversluiten van uw hypotheek rendabel is en/of vergelijkt u de rente die u nu betaalt maar eens met de laagste rente die u momenteel voor een gelijke hypotheektermijn zou kunnen krijgen. U kunt dan bij ons online, snel en eenvoudig berekenen hoeveel u op uw hypotheek kunt besparen.

HYPOTHEEK OVERSLUITEN REKENMODULE
Oversluiten hypotheek berekenen
Hypotheekbedrag:  
Huidige hypotheekrente:   %
Nieuwe hypotheekrente:   %
Aflossingsduur nieuwe rente termijn   jaar
Kosten hypotheek oversluiten  
Maandelijkse besparing aan rente (bruto):  
Aantal maanden terugverdien tijd:    
Rente die u in de huidige situatie zou betalen (bruto):  
Rente die u in de nieuwe situatie gaat betalen (bruto):  
Totale bruto besparing (rente - kosten)  
Rente Totaal .nl

Let op: Wij hebben getracht deze berekening zo nauwkeurig en waarheidsgetrouw te ontwikkelen. Alle genoemde bedragen zijn bruto bedragen. Hoeveel u netto bespaart met het oversluiten van uw hypotheek is afhankelijk van uw persoonlijke financiële situatie. Zo kunnen bijvoorbeeld de kosten nog (deels) aftrekbaar zijn en kunt u ook vaak de hypotheekrente aftrekken van de belasting. Deze berekening is dus puur indicatief en is niet bedoeld als advies. Als u een nauwkeurige berekening wilt hebben of het oversluiten van uw hypotheek u geld gaat besparen raden wij u aan om een erkend en onafhankelijke hypotheekadviseur te raadplegen. Deze kunt u het beste advies geven. Hoewel deze berekening u wel een indicatie kunt geven, wat het oversluiten van uw hypotheek u kunt gaan opleveren, kunt U dus geen rechten ontlenen aan deze berekening.

Tip Voor een correcte werking van onze rekenmodules moet het gebruik van "Javascript" in uw browser zijn ingeschakeld. Lees hier hoe u dit voor uw browser doet.

Voor de laagste

Hypotheek

hypotheekrente

 

Vind de beste

Lening

leningrente

 

Met de hoogste

Spaarrekening

spaarrente