Maandelijks vinden meer dan 10000 mensen de beste rente bij Rentetotaal
berekenen

 

U kunt ook € 1250 per jaar besparen op:

voordeligste nieuwe hypotheek een nieuwe hypotheek
huidige hypotheek kan voordeliger uw huidige hypotheek

help

Hypotheekrente aftrek berekenen.

Aan de hand van een aantal gegevens kunt u met onderstaande hypotheekrente module uw hypotheekrente aftrek berekenen. Om deze aftrek te kunnen berekenen moet u twee dingen weten namelijk:
- de WOZ waarde van uw woning,
- hoeveel hypotheekrente u in het afgelopen jaar heeft betaald.
Als u niet weet hoe hoog de WOZ waarde van uw woning is dan kunt u de laatst bekende WOZ waarde of de aankoopwaarde van uw woning gebruiken. Let wel, hoe actueler en nauwkeuriger de gegevens, hoe betrouwbaarder de berekening. Na het invullen van deze gegevens berekent u eenvoudig uw hypotheekrenteaftrek.

HYPOTHEEKRENTE AFTREK REKENMODULE
Jaar :  
Betaalde hypotheekrente : euro
Hoogte hypotheekrente *: %
WOZ waarde : 
Rente Totaal .nl

* Het invullen van de hoogte van het hypotheekrente percentage is optioneel, maar kunt u een indicatie geven hoe uw huidige hypotheek het doet in vergelijking met de meest actuele hypotheekrente en hypotheekvormen.

Let op: Deze berekening is puur indicatief en is gebaseerd op de hypotheekrenteaftrek berekening zoals de belastingdienst deze heeft geformuleerd voor 2009, 2010, 2011, 2012, 2013 en 2014. Wij hebben deze berekening zo goed mogelijk getracht te ontwikkelen, maar zijn niet verantwoordelijk voor eventuele fouten. U kunt dus geen rechten ontlenen aan deze berekening.

Tip Voor een correcte werking van onze rekenmodules moet het gebruik van "Javascript" in uw browser zijn ingeschakeld. Lees hier hoe u dit voor uw browser doet.

Voor de laagste

Hypotheek

hypotheekrente

 

Vind de beste

Lening

leningrente

 

Met de hoogste

Spaarrekening

spaarrente