Maandelijks vinden meer dan 10000 mensen de beste rente bij Rentetotaal
help

Bereken uw maximale hypotheek.

Sinds enkele jaren dienen alle hypotheekverstrekkers zich te houden aan de Gedragscode Hypothecaire Financiering. Deze gedragscode is in het leven geroepen om consumenten te beschermen tegen te hoge hypotheekschulden. Deze gedragscode dient dus ook toegepast te worden bij het vaststellen van de maximale hypotheek. Het is echter voor hypotheekverstrekkers ook toegestaan om van deze norm af te wijken als zij de consument hiervan dan maar op de hoogte stellen. Het gevolg hiervan is dat uiteindelijk iedere hypotheekverstrekker nog steeds een eigen formule gebruikt bij het vaststellen van de maximale hypotheek. De maximale hypotheek is bij de ene verstrekker dus hoger dan bij de andere hypotheekverstrekker. In de praktijk zijn deze verschillen echter gering.
Met behulp van onderstaande Maximale Hypotheek Rekenmodule kunt u een indicatie krijgen wat u verantwoord en maximaal aan hypotheek kunt lenen. U kunt hier echter geen rechten aan ontlenen, omdat uiteindelijk iedere hypotheekverstrekker zijn eigen normen hanteert.

MAXIMALE HYPOTHEEK REKENMODULE
Maximale hypotheek berekenen
Bruto jaarsalaris aanvrager:
Bruto jaarsalaris partner:
Van:
Tot:
Rente Totaal .nl

Let op: Deze berekening is puur indicatief en is gebaseerd op maximale hypotheekberekeningen zoals verschillende hypotheekverstrekkers deze recentelijk nog hanteerden. U kunt dus geen rechten ontlenen aan deze berekening.

Alle hypotheekverstrekkers hanteren hun eigen normen voor het bereken van de maximale hypotheek en wijken in bepaalde gevallen ook af van de standaard berekening. Voor een nauwkeurige berekening raden wij u aan om bij de hypotheekverstrekker zelf uw maximale hypotheek te laten uitrekenen. Dit kan meestal eenvoudig online gebeuren.

Tip Voor een correcte werking van onze rekenmodules moet het gebruik van "Javascript" in uw browser zijn ingeschakeld. Lees hier hoe u dit voor uw browser doet.

Voor de laagste

Hypotheek

hypotheekrente

 

Vind de beste

Lening

leningrente

 

Met de hoogste

Spaarrekening

spaarrente