Maandelijks vinden meer dan 10000 mensen de beste rente bij Rentetotaal

Pensioenleeftijd stijgt naar 71

Pensioenleeftijd stijgt naar 71

De pensioenleeftijd zal de komende jaren verder gaan stijgen en zal in 2050 zelfs uitkomen op 71 jaar. Dat blijkt uit berekeningen van pensioenleeftijd berekenen die uitgaat van de meest recente cijfers over de levensverwachting van het CBS. Nu lijkt 2050 misschien nog ver weg, maar wie nu nog meer dan 30 jaar moet werken zal daar rekening mee moeten gaan houden.
Het kabinet besluit ieder jaar opnieuw of de pensioenleeftijd met 3 maanden verhoogd moet worden. Zo heeft het kabinet op basis van de cijfers over de levensverwachting dit jaar nog besloten om de pensioenleeftijd voor 2022 met 3 maanden te verhogen naar 67 jaar en 3 maanden. Volgens pensioenleeftijd berekenen is dat nog maar een eerste stap en kunnen we nu al berekenen wanneer en hoever de pensioenleeftijd zal gaan stijgen in Nederland. De pensioenleeftijd is voor de meeste mensen gekoppeld aan de AOW leeftijd. Volgens de laatste berekeningen zal de AOW leeftijd in 2025 al stijgen naar 68 jaar, in 2033 naar 69 jaar, in 2041 naar 70 jaar en in 2050 naar 71 jaar. Ook na 2050 kan de AOW leeftijd nog verder stijgen, maar over die periode heeft het CBS nog geen cijfers gepubliceerd.
Nederland is echter niet het enige land waar de pensioenleeftijd snel zal stijgen. Ook in bijvoorbeeld Belgie is de pensioenleeftijd aan het stijgen, maar daar gebeurt dit veel langzamer. Zo moet de pensioenleeftijd in Belgie nog stijgen naar 66 jaar en is de pensioenleeftijd niet gekoppeld aan de levensverwachting. Als u precies wilt weten wanneer u in Nederland van uw pensioen kunt gaan genieten kunt u dit op de website van pensioenleeftijd berekenen (.nl) eenvoudig uitrekenen. Op de website van pensioenleeftijdberekenen.com kunt u de pensioenleeftijd in Belgie uitrekenen.

(november 2016)

Vind de laagste

Hypotheek

hypotheekrente

 

Voor de beste

Lening

leningrente

 

Met de hoogste

Spaarrekening

spaarrente