Maandelijks vinden meer dan 10000 mensen de beste rente bij Rentetotaal

Nieuwsoverzicht

Op deze pagina tonen wij de nieuwsartikelen die wij in het jaar 2010 gepubliceerd hebben. Deze artikelen gaan over onderwerpen als sparen, lenen, hypotheken en natuurlijk over rente. Alles wat ons bezighoudt en waar wij menen iets over te moeten zeggen, publiceren wij op onze website en kunt u hier dus terugvinden.

Financieel Nieuws 2010
terugkeer duitse mark

Bijna de helft van de Duitse bevolking wil de Duitse Mark weer terug en slechts 40% van de Duitsers wil de Euro behouden. Er wordt dan ook veel gespeculeerd in de Duitse media over de terugkeer van de Duitse Mark en het.... Lees meer.

salaris pensioen

De gemiddelde huizenprijs is in november 2010 wederom gedaald. De prijs van een koopwoning lag gemiddeld 1,1% lager dan in november 2009. Hiermee heeft de prijsdaling zich verder voorgezet. De gemiddelde prijs van.... Lees meer.

hogere spaarrente 2011

De spaarrente zal in 2011 weer gaan stijgen. De spaarrente die momenteel nog wat magertjes zal in 2011 een stuk hoger worden. Tenminste dat verwachten banken als ING, Rabobank en de Friesland bank. De reden voor deze... Lees meer.

rente verhoging

De Chinese Centrale Bank heeft opnieuw de rente verhoogd. Deze rente verhoging volgt op de laatste inflatiecijfers. In oktober had de Chinese Centrale Bank de rente ook al 25 basispunten verhoogd. Ook in oktober was... Lees meer.

Vindt de laagste

Hypotheek

hypotheekrente

 

Voor de beste

Lening

leningrente

 

Met de hoogste

Spaarrekening

spaarrente

 

Hypotheekrente kan 1 procent lager

De hypotheekrente in Nederland kan, in vergelijking mat onze buurlanden, minimaal 1 procent lager. Dit blijkt als je de hypotheekrente van de ons omringende landen vergelijkt met de hypotheekrente die momenteel op de.... Lees meer.

salaris pensioen

Op de vraag of Nederlanders een lager salaris accepteren voor een beter pensioen antwoordde een meerderheid bevestigend. Sterker nog Nederlanders zijn voor een meerdere zaken bereid om salaris in te leveren. Zo willen... Lees meer.

groene lening

Wie zijn woning wil isoleren maar hier momenteel het geld niet voor heeft kan nu met behulp van een groene lening van GreenLoans alsnog voordelig zijn woning isoleren. Energie maatschappij Essent biedt namelijk... Lees meer.

hypotheekrenteaftrek

De hoge hypotheekschuld van de Nederlandse huishoudens baart het IMF grote zorgen. Dit is dan ook de reden dat het IMF onlangs wederom alarm heeft geslagen over deze hoge hypotheekschulden. Volgens het IMF behoren... Lees meer.

dekkingsgraad abp weer op orde

Het ABP heeft de dekkingsgraad van haar pensioenfonds de afgelopen maanden weer zien stijgen naar 105%. Het ABP is het bedrijfstakpensioenfonds voor werkgevers en werknemers van overheid en onderwijs en is daarmee een.... Lees meer.

hypotheek maximaal 50% aflossingsvrij

Om de huizenmarkt te beschermen mogen hypotheken straks maximaal 50% aflossingsvrij worden afgesloten. Hiermee willen de Vereniging Eigen Huis (VEH) en de banken voorkomen dat de nieuwe maatregelen... Lees meer.

lenen zonder problemen

Door het vooraf vergelijken van lening rentes en lening voorwaarden kunnen veel problemen met lenen voorkomen worden. Vooral consumenten die niet vooraf de verschillende actuele leenrentes met elkaar vergelijken en... Lees meer.

hypotheekrente stijgt

De hypotheekrente is de afgelopen periode sterk gestegen. Als we de huidige laagste hypotheekrente voor een hypotheek met een rente vaste periode van 10 jaar vergelijken met de laagste hypotheekrente voor een gelijke rentevaste... Lees meer.

hypotheekadvies abn amro

De ABN AMRO bank heeft een boete opgelegd gekregen van 30.000 euro naar aanleiding van een onderzoek naar hypotheekverstrekking bij grote banken in Nederland. De boete is opgelegd door de AFM die van mening is dat... Lees meer.

record aantal hypotheken

In het derde kwartaal van 2010 zijn er in België bijna 70.000 hypotheken afgesloten en dat is een nieuw record. Dit is een stijging van 25 procent ten opzichte van het aantal verstrekte hypothecaire leningen in het zelfde kwartaal.... Lees meer.

Icesave akkoord

Er lijkt nu eindelijk een akkoord te liggen over de terugbetaling van de Icesave gelden tussen de IJslandse en Nederlandse overheden. Het gaat vooralsnog om een voorlopig akkoord omdat het voorstel nog moet worden... Lees meer.

pensioenfonds zorg

Alle werknemers in de zorg die zijn aangesloten bij het pensioenfonds "Zorg en welzijn" moeten straks langer doorwerken om straks geen lager pensioen te krijgen. Ook zal de pensioenpremie verhoogd worden en..... Lees meer.

tophypotheek

Als het aan de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) ligt komt er een alternatief plan voor tophypotheken. Daar waar Minister de Jager van het ministerie van Financiën, vorige week nog strengere hypotheek regels aankondigde... Lees meer.

geldwinkel nieuws

Binnenkort kan een iedereen met zijn financiële vragen naar de gratis geldwinkel. Minister van Financiën, Jan Kees de Jager, wil namelijk gaan experimenteren met een geldwinkel die gratis financiële voorlichting geeft aan.... Lees meer.

rente stijging

De rente in Belgie is opnieuw gestegen. De Belgische lange rente is dimaal met 13 basispunten gestegen naar 4,01 procent. Hiermee komt de rente op dezelfde stand als dit anderhalf jaar geleden was. De stijging is echter... Lees meer.

Spaarloon nieuws

Het CDA heeft onlangs een voorstel gedaan voor een vernieuwde spaarloon plus regeling. Deze regeling zou moeten voorzien in de behoefte van consumenten die bijvoorbeeld tussen twee banen.... Lees meer.

lagere maximale hypotheek

De banken krijgen tot 1 februari 2011 de tijd om zelf een gedragscode op te stellen om ongewenste overkreditering bij hypotheken te stoppen. Minister de Jager van het Ministerie van Financiën heeft de Nederlandse Vereniging van... Lees meer.

OZB nieuws

De tarieven die de verschillende gemeentes in 2011 gaan rekenen voor de onroerende zaakbelasting (OZB) zullen onevenredig stijgen ten opzichte van de huizenprijzen. De gemeentes in Nederland zullen volgend .... Lees meer.

nieuws

De SNS bank heeft vorige week SIDN Internet Award 2010 gewonnen in de categorie ‘Iedereen online’. De SNS bank werd geprezen vanwege het drempelvrije karakter van SNS internetbankieren en vanwege de pogingen... Lees meer.

Spaarloon nieuws

Een groot deel van het vrijgevallen spaarloon is opnieuw gespaard. Slechts 16% van het vrijgevallen spaarloon is ook daadwerkelijk gebruikt voor consumptie. Dit is gebleken uit recent onderzoek. Het kabinet heeft onlangs het... Lees meer.

financiele bijsluiter

In navolging van andere complexe financiële producten als hypotheken en beleggingsverzekeringen moet er ook bij pensioenen een duidelijke financiële bijsluiter worden opgesteld. Dit heeft Hans Hoogervorst, de... Lees meer.

MKB nieuws

De verschillende borgstellingen die vanuit de overheid beschikbaar worden gesteld aan ondernemers vinden gretig aftrek. Steeds meer MKB bedrijven maken gebruik van deze regelingen op het krediet bij hun bank. Dit is .... Lees meer.

rentevaste periode nieuws

Daar waar bij het afsluiten van een hypotheek de variabele rente gedurende de financiële crisis steeds populairder leek te worden, is er het afgelopen kwartaal een kentering te zien en lijken hypotheken met een rentevaste... Lees meer.

NHG nieuws

De premie die betaald wordt bij het afsluiten van een NHG hypotheek moet omhoog. De premie van 0,55% van de hypotheeksom die momenteel nog wordt betaald voor de Nationale Hypotheek garantie zou niet meer ... Lees meer.

huizenprijzen nieuws

Daar waar er een einde leek te komen aan de daling van de huizenprijzen is de gemiddelde prijs van een koophuis de afgelopen maand weer sterker gedaald dan verwacht. Uit de laatste cijfers van het CBS en het... Lees meer.

NHG nieuws

De PvdA heeft om opheldering gevraagd over de aanscherping van de NHG voor 2011. Kamerleden Ronald Plasterk en Jacques Monasch, beide PvdA, hebben minister Piet Hein Donner van Binnenlandse Zaken en minister.... Lees meer.

duurzaam sparen nieuws

Het duurzaam en verantwoord sparen en beleggen blijft erg populair in Nederland. Steeds meer consumenten kiezen voor groen en duurzaam. Groen en duurzaam sparen werd in het verleden dan ook ruim gestimuleerd door de... Lees meer.

pensioen nieuws

Binnenkort is het voor iedere Nederlander met een DigiD mogelijk om al zijn of haar pensioenaanspraken online op te vragen. De gezamenlijke Nederlandse pensioenfondsen, pensioenverzekeraars en de... Lees meer.

aow nieuws

De kosten voor de AOW blijven ook dit jaar weer onverminderd stijgen. In de eerste helft van dit jaar is er ruim 500 miljoen euro meer uitgegeven aan AOW dan in de eerste zes maanden van 2009. Dit blijkt uit onlangs gepubliceerde... Lees meer.

hypotheek nieuws

De roep om de overdrachtsbelasting af te schaffen wordt steeds luider. Zo heeft onlangs de vereniging voor makelaars en taxateurs (VBO) nog een oproep gedaan om de overdrachtsbelasting af te schaffen. Zeker.... Lees meer.

spaarnieuws

Er is in de in september 2010 minder gespaard maar meer geconsumeerd in de Verenigde Staten. Maandelijks worden deze cijfers gepubliceerd door het Amerikaanse Ministerie van Economische Zaken. Daar waar de ... Lees meer.

rente nieuws

De huidige lage rentestand heeft zowel voordelen als nadelen. De grootste voordelen van een lage rente zijn dat zowel consumenten als bedrijven minder rente hoeven te betalen bij het afsluiten van een lening of hypotheek... Lees meer.

kredietnieuws

Er is tijdens de kredietcrisis meer krediet verstrekt aan het midden- en kleinbedrijf (MKB). Daar waar De Nederlandse Bank (DNB) dit onlangs al meldde, heeft de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) dit afgelopen... Lees meer.

nhg

Wie in 2011 een hypotheek wil afsluiten met Nationale Hypotheek Garantie moet rekening houden met een aantal verschillen in normen en voorwaarden ten opzichte van de NHG regeling zoals deze nu nog.... Lees meer.

pensioen nieuws

Er klinken steeds meer geluiden om de zogenoemde rekenrente voor pensioenfondsen tijdelijk te verhogen. Zo heeft onlangs de directeur van de Nederlandsche Bank (DNB), Joanne Kellermann, nog aangegeven dat ... Lees meer.

rente nieuws

De belangrijkste Europese banken houden de rente onveranderd laag. De Europese Centrale Bank (ECB) liet afgelopen week, na een belangrijke bestuursvergadering, het belangrijkste rentetarief op 1% staan. Ook de ... Lees meer.

hypotheeknieuws

Er worden steeds minder 100% aflossingsvrije hypotheken afgesloten. Een aantal banken, waaronder de Rabobank, heeft besloten om in een aantal regio’s van Nederland geen 100% aflossingsvrije hypoteken meer af te.... Lees meer.

krediet bedrijven

Uit een enquête van De Nederlandse Bank (DNB) zou blijken dat banken weer eenvoudiger een kortlopend krediet verlenen aan bedrijven. De reden van deze versoepeling heeft volgens DNB twee redenen namelijk.... Lees meer.

hypotheekrente nieuws

De NMA heeft aanknopingspunten gevonden die kunnen duiden op prijsafspraken waardoor hypotheekmarges kunstmatig hoog gehouden worden. De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) verdenkt... Lees meer.

rente nieuws

De Zweedse Centrale Bank (Riksbank) heeft afgelopen week de rente opnieuw met een kwartpunt verhoogd. Hiermee staat de rente in Zweden nu op 1 procent. De Zweedse economie groeit snel en de export stijgt, maar... Lees meer.

spaarnieuws

Er lijkt een nieuwe trend te zijn ontstaan in sparen, het moet namelijk eenvoudiger en overzichtelijker. Daar waar de meeste banken een groot assortiment aan verschillende spaarrekeningen en spaarvormen.... Lees meer.

hypotheeknieuws uit VS

Het aantal hypotheekaanvragen in de Verenigde Staten is afgelopen week gestegen. Dit blijkt uit de laatste gegevens van de Mortgage Bankers Association (MBA). De cijfers die het MBA publiceert beslaan ongeveer de helft.... Lees meer.

hypotheekadvies nieuws

Volgens een onlangs gehouden onderzoek van de AFM onder 21 financiële instellingen blijkt dat de kwaliteit van het hypotheekadvies verbeterd is. De Autoriteit Financiele Markten ziet hierin een positieve verandering maar... Lees meer.

hypotheek nieuws

Doordat de rente momenteel historisch laag is kan het voor veel huizenbezitters zeer voordelig zijn om hun hypotheek over te sluiten. Veel consumenten sluiten hypotheken af met een vaste rente over 5 of 10 jaar en voor... Lees meer.

hypotheekrente aftrek nieuws

De Vereniging eigen Huis (VEH) verwacht de komende tijd een impuls van de huizenmarkt door het veiligstellen van de hypotheekrenteaftrek. Daar waar de Nederlandse Vereniging voor Makelaars (NVM) onlangs meldde... Lees meer.

spaarnieuws

Uit een onlangs verschenen rapport van de Nationale Bank van België blijkt dat onze zuiderburen meer zijn gaan sparen. Gezinnen in België hebben in het tweede kwartaal van 2010 16,4% van hun inkomen gespaard en dat is... Lees meer.

actueel nieuws

Het zou voor kopers van nieuwbouwwoningen mogelijk moeten zijn om een hogere hypotheek af te sluiten dan voor kopers van minder energiezuinige woningen. Dat stelt de brancheorganisatie voor Ontwikkelend... Lees meer.

nieuws

Afgelopen woensdag is de nieuwe campagne "Veilig Internetbankieren" van start gegaan. Het doel van deze campagne, die is opgezet door de Nederlandse Vereniging van Banken, is om de consument bewust .... Lees meer.

Het aantal hypotheken dat met Nationale Hypotheek Garantie wordt afgesloten is in de eerste negen maanden van 2010 sterk gestegen. Dit meldt de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen. Deze stichting is... Lees meer.

nieuwsartikel

Door een einde aan de provisiecultuur te maken moet de consument objectiever en eerlijker advies kunnen krijgen. Dit is wat minister de Jager van Financiën wil bereiken met het voorstel dat hij onlangs naar de... Lees meer.

nieuws sparen

Dat een spaarrekening voor kinderen een hoge rente kan opleveren is al langer bekend. Nu echter wordt het sparen voor kinderen bij de SNS Regio banken extra beloond. Als uw kind of kleinkind een spaarrekening opent krijgt Lees meer.

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft de rente voor de zeventiende maand op rij gehandhaafd op 1,0%. Dit is eigenlijk ook conform de verwachtingen. Deze 1% is de laagste rente sinds de invoering van de ECB... Lees meer.

Bij het verlengen van een bestaande hypotheek moeten veel consumenten een hogere rente betalen dan nieuwe klanten voor een nieuwe soortgelijke hypotheek. Bestaande klanten worden dus eigenlijk gestraft voor.. Lees meer.

De hoeveelheid spaargeld dat de Nederlanders de afgelopen periode hebben opgebouwd is opnieuw toegenomen. Dit blijkt uit een onlangs gepubliceerd kwartaalbericht van de Nederlandsche Bank (DNB). Volgens dit... Lees meer.

Er zijn tegenwoordig steeds meer gemeenten die huiseigenaren een goedkope lening willen verstrekken. Het gaat hier dan wel om een lening die aangewend wordt ten behoeve van energiebesparende... Lees meer.

Sinds kort biedt de ING bank België ondernemers en zelfstandigen de kans om snel een lening af te sluiten. Het gaat hier om een lening die binnen 24 uur geregeld kan zijn en die bedoeld is voor... Lees meer.

De Rabobank is door de Autoriteit Financiële Markten (AFM) beboet voor het verstrekken van te hoge hypotheken. De Rabobank heeft deze te hoge hypotheken verstrekt aan vooral starters op... Lees meer.