Wekelijks vinden meer dan 2500 mensen de beste rente bij Rentetotaal

Nieuwsoverzicht

Op deze pagina tonen wij de nieuwsartikelen die wij tussen januari 2011 en juli 2011 hebben gepubliceerd. Deze artikelen gaan over onderwerpen als sparen, lenen, hypotheken en natuurlijk over rente. De meest actuele artikelen vindt u hier terug.

Opnieuw daling vertrouwen huizenmarkt

Het vertrouwen in de huizenmarkt is opnieuw gedaald. Dit blijkt uit cijfers van de ING woonindex. In het tweede kwartaal van 2011 staat de woonindex op 93 punten en dat is 5 punten minder dan de 98 punten die de woonindex ... Lees meer.

Vaker krediet voor lage inkomens

Mensen met lagere inkomens lenen steeds vaker geld om voeding en kleding te kopen. Dat blijkt uit onderzoek van de Belgische overheid. Steeds vaker sluiten zij een lening af bij een warenhuis of andere winkel(keten) .... Lees meer.

China redt de euro

China gaat de euro redden, dat lijkt de boodschap van de Chinese premier Wen Jiabao, die een rondreis maakt door Europa. Hij lijkt erop aan te sturen dat Europese landen die in financiële nood verkeren en moeite hebben ... Lees meer.

Eenvoudig sparen is in

Het assortiment spaarrekeningen dat de verschillende banken aanbied is de laatste jaren sterk uitgedund waardoor er steeds meer helderheid ontstaat voor de consument. Ingewikkelde spaarconstructies met relatief hoge rente... Lees meer.

Maximale hypotheekaftrek gewild

Ruim 90 procent van de consumenten die een hypotheek willen afsluiten zijn op zoek naar een hypotheekvorm waarbij zij maximaal kunnen profiteren van de hypotheekrente aftrek. Dit blijkt uit een onderzoek van vergelijkingssite .... Lees meer.

Vindt de laagste

Hypotheek

hypotheekrente

 

Voor de beste

Lening

leningrente

 

Met de hoogste

Spaarrekening

spaarrente

 

Rente Japan blijft historisch laag

De centrale bank van Japan heeft onlangs de historisch lage rente van 0 tot 0,1 procent onveranderd gelaten en heeft besloten om meer geld in de economie te steken. Deze historisch lage rente van 0 tot 0,1 procent stelt ... Lees meer.

DSB, Overstappen zonder boete

Consumenten met een hypotheek van de inmiddels failliete DSB bank hoeven geen boete meer te betalen als zij besluiten om over te stappen naar een andere hypotheekverstrekker. Eerder moesten zij nog een boete betalen van .... Lees meer.

Actie tegen geldezels

Vandaag is de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) in samenwerking met de politie Amsterdam-Amstelland een campagne gestart tegen de zogenoemde geldezels. Deze actie wordt ondersteund door rapper Ali B en heeft ... Lees meer.

Lenen voor innovatie

Vanaf 2012 stelt de overheid circa 500 miljoen euro beschikbaar aan leningen voor innovatie. Dit geld wordt in een speciaal daarvoor opgericht fonds (Innovatiefonds MKB) gestopt en kan geleend worden door het ... Lees meer.

Nationaal hypotheek akkoord

In een poging om de woningmarkt weer vlot te trekken zijn banken onderling in overleg gegaan over een nationaal hypotheek akkoord. Dit akkoord zal moeten leiden tot een hervorming van de hypotheekmarkt en zal .... Lees meer.

Nederlandse banken uit Griekenland

Nederlandse banken lopen maar weinig risico bij een eventueel bankroet van Griekenland. De meeste Nederlandse banken hebben namelijk de afgelopen jaren hun investeringen in Griekenland sterk teruggebracht. Dit betekent ... Lees meer.

Nieuw geld voor MKB

Er is ook dit jaar weer extra geld beschikbaar om kleine en middelgrote ondernemingen goedkoop krediet te kunnen verlenen. De Europese Investeringsbank (EIB) heeft hiervoor dit jaar ongeveer 400 miljoen euro beschikbaar .... Lees meer.

Geldgebrek nekt starterslening

Steeds meer gemeenten stoppen met de starterslening waardoor het voor starters steeds lastiger wordt om een woning te kopen. Slechts 143 gemeenten in Nederland verstrekken nog startersleningen en van ... Lees meer.

Langlopende rente gedaald

De langlopende rente voor hypotheken is de afgelopen maanden licht gedaald. Zo daalde de rente voor een hypotheek met een rentevaste periode in de afgelopen 3 maanden van 6,2 procent naar iets minder dan ... Lees meer.

Belgie geeft bankgegevens vrij

Belgie heeft de bankgegevens van meer dan 250.000 buitenlanders aangegeven bij de fiscus in hun eigen land. Onder deze 250.000 rekening houders bevinden zich meer dan 50.000 Nederlanders. De verstrekte financiële.... Lees meer.

100 procent hypotheek weer mogelijk

Het is sinds kort in Spanje weer mogelijk om 100 procent hypotheek te krijgen om een woning te kopen. Deze hypotheken kennen een maximale looptijd van 40 jaar. Dit zijn financieringen die gedurende de economische ... Lees meer.

Nieuwbouw voor studenten slaat aan

De inschrijvingen voor nieuwbouwwoningen voor studenten in twee wijken in Amsterdam stromen snel binnen. Dat meldt de projectontwikkelaar die verantwoordelijk is voor deze bijna 1000 nieuwbouwwoningen die speciaal voor studenten gebouwd gaan worden. Het gaat hier om .... Lees meer.

Kredietwaardigheid VS in gedrang

De kredietwaardigheid van de Verenigde Staten zal binnenkort mogelijk verlaagd worden als het niets doet aan het grote overheidstekort. Dat liet kredietbeoordelaar Moody's onlangs weten. Momenteel wordt de VS nog ... Lees meer.

Ruimte voor rente verlaging

De tienjaars rentes op de kapitaalmarkt voor Nederland zijn de afgelopen weken sterk gedaald, waardoor er weer ruimte is om de hypotheekrente te verlagen. Hoewel de rentes niet direct aan elkaar verbonden zijn is het historisch ... Lees meer.

Kortlopend krediet goedkoper

Vanaf 1 juni 2011 zijn de maximale kredietvergoedingen voor kortlopende leningen ingeperkt. Dit betekent dat er voor roodstaan en zogenoemde kortlopende leningen als een flitslening, SMS-lening, flitskrediet enz. vanaf ... Lees meer.

Nieuwe kansen woningmarkt

De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) wil proberen om met een landelijke campagne consumenten te wijzen op de nieuwe kansen die de huidige woningmarkt biedt. De woningmarkt staat al enkele jaren onder ... Lees meer.

Euribor rente opnieuw gestegen

De interbancaire rente met een looptijd van drie maanden, ook bekend als driemaands euribor, is eind vorige week gestegen naar 1,436 procent en dat is het hoogste punt in de afgelopen twee jaar. De driemaand euribor is een .... Lees meer.

Lenen zonder rating

Hoe gezonder de financiele situatie, hoe lager de rente die er betaald moet worden. Bijna alle consumenten en bedrijven worden dan ook getoetst als zij een lening willen aanvragen. Deze regel geldt echter ook voor landen. Hoe ... Lees meer.

Einde aan lage instaprente

Nieuwe Europese richtlijnen moeten consumenten beter gaan beschermen tegen misleiding bij kredieten zoals bijvoorbeeld reclames voor een lage instaprente. Met ingang van 1 juni zijn de bepalingen uit de Richtlijn ... Lees meer.

Verhoging wettelijke rente

Het kabinet heeft ingestemd met een verhoging van de wettelijke rente voor niet-handelstransacties van 3 naar 4 procent. De wettelijke rente is de rente die verschuldigd is als vergoeding voor de zogenoemde ... Lees meer.

Rente op betaalrekening

De SNS Bank gaat haar klanten rente gaat geven op het saldo dat ze op hun doorlopende betaalrekening hebben staan. Dit is één van de vernieuwingen die de bank wil oorvoeren om het vertrouwen van de consumenten in ... Lees meer.

Geen bewijs prijsafspraken

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft bekend gemaakt geen bewijs gevonden te hebben voor prijsafspraken tussen de verschillende hypotheekverstrekkers. Dit tot grote verbijstering van een aantal .... Lees meer.

ASN meest klantgericht

De ASN bank is door de consument uitgeroepen tot het meest klantgerichte bedrijf van Nederland. Dit blijkt uit consumenten onderzoek door TNS Nipo is uitgevoerd. De ASN bank scoorde in dit onderzoek de hoogste score in alle acht ... Lees meer.

17 procent meer betalingsachterstanden

Er heeft het afgelopen jaar een stijging van 17 procent plaatsgevonden op het aantal betalingsachterstanden op hypotheken. In maart 2011 bleek 0,76% van de hypotheken een betalingsachterstand te hebben van zestig ... Lees meer.

Oversluiten is populair

Banken lijken hun interesse te hebben verlegd van het afsluiten van nieuwe hypotheken naar het oversluiten van de bestaande hypotheken. Deze verschuiving in interesse lijkt voort te komen doordat er steeds minder ... Lees meer.

Hogere schuld door aanscherping regels

Consumenten die door een echtscheiding gedwongen worden om hun woning te verkopen, zullen door de nieuwe regelgeving voor hypotheken, sneller met een restschuld achterblijven. De verwachting is dat de aanscherping... Lees meer.

Vergoeding voor misleide klanten

Honderdduizenden klanten die door verschillende Britse banken zijn misleid zullen een vergoeding krijgen. Dit hebben een aantal Britse banken, zoals Lloyds en Barclays bekendgemaakt. Het zou hier gaan om.... Lees meer.

Toename krediet creditcard

In het eerste kwartaal van 2011 is er een forse toename van het krediet op creditcards geconstateerd. Het gebruik van deze relatief dure kredietvorm is met 17% toegenomen. Steeds meer consumenten lijken gebruik te maken van... Lees meer.

Hogere winst op hypotheken

De afgelopen weken is de rente op de kapitaalmarkt met 0,3 procent gedaald, maar hebben de banken de hypotheekrente met 0,1 procent verhoogd. Het lijkt er dan ook weer sterk op dat de banken de toch al hoge risico opslag op ... Lees meer.

Tegenvallers in nieuwbouw

In het eerste kwartaal van 2011 is het aantal verkochte nieuwbouwwoningen sterk gedaald. In de eerste drie maanden van 2011 werden er ongeveer 6600 nieuwe koopwoningen verkocht en dat is 900 minder ... Lees meer.

Opnieuw daling rente VS

De rente in de Verenigde Staten blijft dalen. De laatste daling van de rente in de VS wordt toegeschreven aan de teleurstellende economische cijfers. Deze economische cijfers vielen tegen door een niet vooraf verwachte..... Lees meer.

14 procent inkomen gespaard

Dat Nederlanders echte spaarders zijn is geen nieuws, maar dat we met zijn allen gemiddeld bijna 14% van ons netto inkomen maandelijks sparen is toch wel opmerkelijk te noemen. Bijna 86 procent van ... Lees meer.

Vaker inzage BKR registratie

Consumenten raadplegen steeds vaker het BKR register om hun BKR registratie in te zien. Veel consumenten zijn benieuwd of zij zijn geregistreerd en vooral hoe zij zijn geregistreerd. Een registratie bij het BKR kan van invloed .... Lees meer.

Fors herstel hypotheekmarkt

In het eerste kwartaal van 2011 werden er in Belgie 24 procent meer hypotheken afgesloten dan in dezelfde periode in van 2010. Deze opvallende stijging lijkt een direct gevolg van een grote stijging in het aantal afgesloten... Lees meer.

Europese rente ongewijzigd

De Europese Centrale Bank en de Bank of England hebben beiden hun belangrijkste rentetarieven ongewijzigd gelaten. Hierdoor blijft het rentetarief in de eurozone op 1,25 procent en de rente in Groot Brittannië op 0,5 procent ..... Lees meer.

Probleem met klein krediet MKB

Hoewel banken en het ministerie aangeven dat de kredietregels voor het MKB versoepeld zijn, blijkt dat de verstrekking van kleine kredieten aan het MKB nog steeds niet soepel verloopt. Volgens de MKB ... Lees meer.

Keurmerk voor erfpachtprobleem

Voor kopers en eigenaren van een koopwoning op particulier erfpacht is het vaak lastig om een hypotheek af te sluiten. Daar zal echter binnenkort verandering in gaan komen. Banken, erfpachters, makelaars en andere partijen .... Lees meer.

Voorwaarden belangrijker dan rente

De meeste spaarders vinden de voorwaarden van een spaarrekening vaak nog belangrijker dan een hoge rente. Is er een minimumbedrag vereist? Is het spaargeld vrij opneembaar? Zijn de voorwaarden helder? Dat... Lees meer.

Spaargeld langer vast

De nieuwe trend op spaargebied lijkt te zijn om spaargeld weer voor langere tijd vast te zetten. De spaarrentes voor spaarrekeningen waar uw geld voor langere tijd vaststaat zijn de laatste tijd dan ook sterk.... Lees meer.

Gratis schoonmaak bij hypotheek

Deze extra service biedt sinds kort verzekeraar Reaal aan als u een hypotheek in combinatie met een woonverzekering afsluit. Behalve de keuze voor de gratis schoonmaak kan er ook gekozen worden voor een gratis ... Lees meer.

Recordbedrag op spaarrekeningen

Na de rentebijschrijving in het begin van dit jaar staat er met 296 miljard euro een nieuw recordbedrag op de verschillende spaarrekeningen in Nederland. Dit betekent dat iedere Nederlander gemiddeld circa 17.500 .... Lees meer.

Jacht op spaarder is geopend

De spaarrente stijgt weer en de banken lijken hun interesse is de spaarder dan ook weer hervonden te hebben. Daar waar het afgelopen jaar de meeste banken u nog geen 2% op een spaarrekening gaf, lijkt de rente de afgelopen ... Lees meer.

Verder herstel pensioenfondsen

Door een verdere stijging va de rente lijken de meeste pensioenfondsen zich verder te herstellen. Zo hebben de zes grote pensioenfondsen waaronder Zorg en Welzijn, het ABP en de metaalfondsen PME en PMT een verder.... Lees meer.

Beperkte hypotheek keuze zzp-er

Een ZZP-er die een hypotheekaanvraag doet krijgt vaak nul op rekest. Er blijken steeds minder banken te zijn die zzp-ers nog een hypotheek willen verstrekken. Dit blijkt uit een onderzoek dat vakbond FNV Zelfstandigen onlangs heeft ... Lees meer.

Verdubbeling banksparen

Het aantal bankspaarrekeningen is wederom verdubbeld. In 2009 stond het totale aantal bankspaarrekeningen nog op 237.000, maar eind 2010 is dit aantal bijna verdubbeld naar 464.000 bankspaarrekeningen. Het.... Lees meer.

Kabinet is aan zet

Nu de overheid het in samenwerking met de AFM voor starters erg lastig heeft gemaakt om nog een hypotheek te krijgen is het kabinet nu aan zet om deze groep potentiële huizenkopers weer geïnteresseerd te krijgen in het kopen... Lees meer.

17 procent inkomen gespaard

In 2010 is er iets meer dan 17 procent deel van het inkomen door onze zuiderburen gespaard. Dit is een lichte daling ten opzichte van de spaarquote uit 2009. Ieder jaar maakt de Nationale bank van België (NBB) weer .... Lees meer.

Geen renteverhoging VS

De kans dat de Amerikaanse Centrale bank op korte termijn de rente zal verhogen is nihil. Volgens verschillende FED officials is de Amerikaanse economie gewoonweg nog te zwak om de rente te verhogen. Dit blijkt ook wel uit ... Lees meer.

NHG bewijst toegevoegde waarde

Dat de Nationale Hypotheek Garantie populair is bij het afsluiten van een hypotheek voor een koopwoning tot 350.000 euro, blijkt wel uit de laatste cijfers die het Waarborgfonds Eigen Woningen onlangs bekend. .. Lees meer.

Bank niet transparant over provisie

Ongeveer 62 procent van de consumenten die hun hypotheek via een bank afsluiten worden niet geinformeerd over de wijze waarop de adviseur wordt beloond. Dit blijkt uit de onlangs gepubliceerde Consumentenmonitor... Lees meer.

Geen Icesave akkoord, geen EU lid

Wanneer IJsland niet akkoord gaat met het terugbetalen van de Icesave spaartegoeden zal het niet kunnen toetreden tot de EU. Dat stelde Minister de Jager van het Ministerie van Financien onlangs in de tweede kamer. De minister lijkt .... Lees meer.

Aflossingsvrije hypotheek aflossen

Voor bestaande aflossingsvrije hypotheken moet worden gezocht naar een oplossing om deze toch af te lossen. Dit zegt, scheidend voorzitter van de AFM, Hans Hoogervorst in een afscheidsinterview met de Telegraaf. De... Lees meer.

Rabobank houdt rente hoog

De Rabobank gaat niet in op de wens van de consumentenbond om de hypotheekrente te verlagen. Volgens de consumenten bond houdt de Rabobank de rente kunstmatig hoog en had daarom haar leden... Lees meer.

Rente verhoging ECB

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft gisteren de langverwachte renteverhoging doorgevoerd en naar verwachting zou dit wel eens de eerste verhoging van een reeks renteverhogingen kunnen zijn. Met deze... Lees meer.

Opnieuw renteverhoging China

Voor de vierde maal in de afgelopen 6 maanden heeft de Chinese centrale bank de rente verhoogd. Met deze vierde poging in korte tijd probeert de Centrale Bank van China de oververhitte economie weer onder controle.... Lees meer.

Aantrekkelijker sparen voor jeugd

Banken moeten het sparen voor de kinderen en jongeren weer aantrekkelijker gaan maken. Jongeren moeten namelijk meer gestimuleerd gaan worden om te gaan sparen en de banken zouden hier een belangrijkere rol in moeten ... Lees meer.

Rentevooruitzicht versterkt euro

Nadat de Europese Centrale bank heeft aangekondigd dat het de rente geleidelijk wil gaan verhogen is de euro meer waard geworden. Door het vooruitzicht op deze langzame renteverhoging steeg de euro opnieuw ten... Lees meer.

Provisieverbod leningen

De kans is groot dat het provisieverbod dat ingevoerd gaat worden op verschillende financiele produkten straks ook gaat gelden voor leningen en andere consumptieve kredieten. Minister De Jager van het Ministerie van... Lees meer.

Eenvoudiger hypotheken vergelijken

Er komt een standaard informatieformulier waarmee consumenten hypotheken eenvoudiger kunnen vergelijken. Dit is een voorstel van EU commissaris Michel Barnier die een reeks maatregelen heeft aangekondigd om.... Lees meer.

Boetevrij aflossen hypotheek

Nieuwe EU richtlijnen moeten het binnenkort mogelijk maken dat een hypotheek voortijdig boetevrij mag worden afgelost. Dit is een van de maatregelen die de EU wil nemen om consumenten die een hypotheek afsluiten... Lees meer.

Hypotheeknorm beperkt woningkeuze

Ongeveer 60 procent van de consumenten die binnenkort een huis willen kopen voelt zich door de nieuwe hypotheeknorm beperkt in hun woningkeuze. De nieuwe hypotheeknorm die onlangs de goedkeuring kreeg van zowel ... Lees meer.

Risico opslag hypotheken overbodig

Nu de regelgeving voor hypotheekverstrekking aangescherpt is lijkt er geen reden meer te zijn voor banken om de hoge risico opslag op de hypotheekrente te handhaven. De risico opslag op de hypotheekrente is door de..... Lees meer.

Open Huizen Dag succesvol

De NVM Open Huizen dag die afgelopen zaterdag werd gehouden is succesvol verlopen. Van de 144.000 woningen die bij de NVM makelaars te koop staan waren er ruim 52.000 te bezichtigen. Dit leverde ruim 130.000.... Lees meer.

Opnieuw kritiek hypotheekrenteaftrek

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft zich opnieuw kritisch uitgesproken over de hypotheekrenteaftrek in Nederland. Volgens het IMF zou de hypotheekrenteaftrek de huizenmarkt verstoren en lopen Nederlandse... Lees meer.

Nieuwe aangescherpte hypotheeknorm

De Rabobank heeft haar marktaandeel hypotheken over 2010 met 1 procent zien dalen. Ondanks deze daling blijft de Rabobank met een marktaandeel van 29 procent wel de grootste hypotheekverstrekker van ... Lees meer.

Einde aflossingsvrije tophypotheek

Nu de AFM, de banken en de Minister van Financien tot een akkoord zijn gekomen lijkt het einde voor de aflossingsvrije tophypotheek nabij. Het zal met ingang van augustus van dit jaar dan ook niet meer mogelijk zijn om.... Lees meer.

ECB blijft bij renteverhoging

De crisis in Japan zal niet verhinderen dat de ECB in april de rente zal gaan verhogen. Dit valt af te leiden door uitspraken van verschillende iconen bij de Europese Centrale Bank (ECB). Zo verklaarde ECB president Jean-Claude ... Lees meer.

Tijdelijk extra lening studenten

Er wordt een extra lening beschikbaar gesteld voor studenten die door de aangekondigde maatregelen van het kabinet in de problemen kunnen komen. Het gaat hier dan met name om een extra lening voor de zogenoemde... Lees meer.

Nieuwe aangescherpte hypotheeknorm

Vanaf 1 augustus zullen banken en andere hypotheekverstrekkers zich moeten houden aan de nieuwe hypotheeknormen zoals deze onlangs door de AFM zijn bepaald. De belangrijkste punten ... Lees meer.

Groene hypotheek mag hoger

De maximale hypotheek die kan worden afgesloten voor een energiezuinige woning zal in de toekomst mogelijk hoger zijn dan de maximale hypotheek die voor een niet energiezuinige woning kan worden afgesloten. Het .... Lees meer.

Rente Engeland blijft historisch laag

De Bank of England (BoE) heeft opnieuw besloten om de rente niet aan te passen. Hierdoor staat de rente in Engeland al sinds 2009 op het historische lage niveau van 0,5%. Dat de rente ongewijzigd zou blijven werd ... Lees meer.

Eurozondaars harder aangepakt

Tijdens de afgelopen Eurotop is besloten om de zogenaamde eurozondaars harder aan te pakken. Dit tot grote vreugde van de Nederlandse regering die al meerdere malen had aangedrongen op een hardere aanpak van... Lees meer.

Betalingsbeschermers te duur

De betalingsbeschermers die vaak bij leningen en hypotheken worden afgesloten, zijn vaak te duur door de hoge provisies die hiervoor betaald moeten worden. Dit is gebleken uit recent onderzoek van de Autoriteit Financiele... Lees meer.

Lagere rente voor Griekenland

Griekenland mag een lagere rente gaan betalen over de lening die het als steun heeft gekregen van het Internationaal Monetair Fonds en de Eurolanden. Dit is een van de uitkomsten van de EU top die onlangs heeft .... Lees meer.

Zorgen om schulden mbo studenten

Ongeveer 16 procent van de mbo studenten heeft een lening lopen en meer dan 65000 mbo studenten blijken een schuld groter dan 1000 euro te hebben. Van de zelfstandig wonende mbo studenten heeft zelfs een kwart een lening... Lees meer.

Kwaliteitslogo eenvoudige producten

Hypotheken, verzekeringen en spaarproducten moeten eenvoudiger. Dat is de reden dat de consumentenbond een campagne is gestart om banken en verzekeraars aan te sporen eenvoudige financiële producten te... Lees meer.

Goedkopere lening voor steun EU

De leningen die de EU verstrekt heeft om Ierland en Griekenland te steunen moeten goedkoper. De rente is te hoog en daardoor kunnen deze EU landen verder in de problemen komen. De Europese regeringen moeten.... Lees meer.

Rente onder druk door inflatie

Door de stijgende inflatie kan de rente onder druk komen te staan. Onder invloed van de stijgende prijzen van voedsel en brandstof lijkt de inflatie te hoog te worden. Om de inflatie onder controle te krijgen is de verwachting .... Lees meer.

Waarde opgebouwd pensioen onzeker

Door het conceptakkoord dat de werkgeversorganisaties en de vakbewegingen onlangs hebben gesloten over de toekomst van de pensioenen is de waarde van de inmiddels opgebouwde pensioenen erg onzeker... Lees meer.

MKB krediet versoepeld

De voorwaarden voor het verkrijgen van een MKB krediet is bij veel banken in de afgelopen maanden versoepeld. Dit blijkt uit een stijging in het aantal toegekende leningen aan kleine en middelgrote bedrijven. Waar voor de financiële...Lees meer.

Vertrouwen in banken afgenomen

Het aantal klachten over de financiele dienstverlening in Nederland neemt nog steeds toe. Dit blijkt uit de rapportages over het aantal klachten dat bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid) binnenkwam. Het .... Lees meer.

Eind aan premieverschil man vrouw

Bij het vaststellen van de premie mogen verzekeraars geen rekening meer houden met het geslacht van de verzekerde. Dit heeft het Europees Hof van Justitie onlangs bepaald. Volgens het Europees Hof van Justitie zijn verschillen.... Lees meer.

Extra geld voor leuke dingen

Dit is één van de teksten dat waarmee een lening van de Groninger Kredietbank wordt aanbevolen.
Dit tot grote ergernis van verschillende raadsfracties in Groningen. Ook andere teksten als "ik heb weer geld .... Lees meer.

Hypotheekrente op belastingaangifte

In 2012 zal de belastingdienst de door u betaalde hypotheekrente vooraf op uw belastingformulier hebben ingevuld. Hiermee zal het belastingformulier nog meer vooraf ingevulde gegevens bevatten dan dit ... Lees meer.

Hypotheek voor uitzendkrachten

Het blijkt voor uitzendkrachten nog steeds erg lastig te zijn om een hypotheek af te sluiten. Toch lijkt er binnenkort een mogelijkheid te komen om als uitzendkracht een hypotheek af te sluiten. Tenminste als het ...Lees meer.

Verdere daling huizenprijs in 2011

De prijzen van koopwoningen in Nederland staan al ruim 2 jaar onder druk en de verwachting is dat ook in 2011 een daling van de prijs van koopwoningen zal laten zien. Volgens schattingen zal in 2011 de gemiddelde prijs van een.... Lees meer.

Duitse hypotheekbanken populair

Steeds meer consumenten kiezen liever voor een voordelige hypotheek over de grens dan voor de relatieve dure hypotheken bij een Nederlandse hypotheekbank. Vooral de Limburgse consumenten lijken de weg naar de Duitse ... Lees meer.

Kleine tussenpersonen sterven uit

Steeds meer kleine tussenpersonen gooien de handdoek in de ring en stoppen ermee of worden overgenomen door grotere branchegenoten. Het is voor vooral de kleine tussenpersonen dan ook bijna niet meer. ... Lees meer.

Goedkope boosterlening voor jongeren

Het zal voor mensen tot 35 jaar gemakkelijker worden om een goedkope boosterlening te krijgen. De boosterlening is een in Belgie geintroduceerde voordelige leenvorm, speciaal gericht op jongeren tot 35 jaar. Met deze goedkope.... Lees meer.

Meeste pensioenen weer veilig

De meeste pensioenfondsen hebben, mede door de hogere rente en betere beleggingsresultaten, hun dekkingsgraad weer op orde en zijn weer uit de gevarenzone. Hierdoor zijn de meeste pensioenen dan voorlopig ook weer... Lees meer.

Strengere controle hypotheekverlenging

De AFM gaat de komende tijd een strengere controle uitvoeren op hypotheekverlengingen. Het gaat dan met name om controle op banken of zij zich wel aan de gedragsregels houden welke er voor hypotheekverlengingen... Lees meer.

Icesave deal nog lang niet rond

Vorige week leek het er nog sterk op dat de Icesave-deal dan eindelijk rond zou komen maar op het laatste moment is de Icesave-deal dan alsnog afgeblazen. De president van IJsland weigerde op het laatste moment om zijn... Lees meer.

Spaarder dupe van vermogensheffing

Al sinds de invoering van de vermogensrendementsheffing hebben spaarders te veel belasting betaald. Tien jaar geleden is de vermogensrendementsheffing door de belastingdienst ingevoerd. Deze vermogensrendementsheffing.... Lees meer.

EU banken strenger met hypotheek

Niet alleen in Nederland maar in de hele eurozone zijn banken en andere hypotheekverstrekkers strenger geworden met het verstrekken van hypotheken. Dit blijkt uit onderzoek van de Europese Centrale Bank (ECB). Uit deze cijfers.... Lees meer.

Actie tegen hoge hypotheekrente

De Consumentenbond is een actie gestart tegen de hoge hypotheekrente die banken rekenen aan consumenten. De hypotheekrente wordt kunstmatig hoog gehouden en zou ongeveer 1% lager kunnen. De... Lees meer.

EU lening voor ondernemers

Nederland krijgt 2 miljoen euro van de EU voor het verstrekken aan microkredieten aan ondernemers. Dit heeft minister Verhagen van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie onlangs bekend. Lees meer.

Langlopende hypotheken duurder

Het wordt binnenkort duurder om hypotheken en kredieten met een lange rentevaste periode af te sluiten. Nieuwe internationale wetgeving, ook bekend als financieringsmethode Basel 3, verplicht banken.... Lees meer.

Roodstaan overtreft lenen

De nieuwe vorm van lenen heet roodstaan. Het is relatief gemakkelijk, er is vaak geen extra krediettoetsing voor nodig en het is lekker overzichtelijk. Dit moeten veel consumenten gedacht hebben omdat het totaal bedrag dat..... Lees meer.

Online BKR raadplegen

Het Bureau Krediet Registratie (BKR) heeft aangekondigd dat het mogelijk wordt om binnenkort online al uw, bij het BKR geregistreerde, schulden in te zien. Het BKR probeert met deze online krediet inzage in te spelen op de ... Lees meer.

Mobiel sparen via Social Media

Er is een nieuw spaarproduct op de Nederlandse spaarmarkt geintroduceerd namelijk het zogenaamde Social Sparen. Social sparen is een vorm van mobiel sparen via de inmiddels immens populaire social media als Facebook en. Lees meer.

Steeds meer leningen afgelost

In januari 2011 zijn er meer leningen afgelost dan in voorgaande jaren. Het aantal afgeloste leningen is met 10 procent gestegen en dat is op zich bijzonder, omdat januari historisch gezien altijd een slechte maand is.... Lees meer.

Nieuw plan NVB steunt starters

De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) heeft onlangs haar nieuwe hypotheek plannen ingediend bij minister de Jager van Financiën. Dit voorstel dat door alle banken en door het Verbond van Verzekeraars wordt .... Lees meer.

Spanje redt spaarbank

De overheid in Spanje heeft de afgelopen tijd alles in het werk gesteld om de Spaanse spaarbanken te redden. De spaarbanken in Spanje, ook wel cajas genoemd, moeten meer openheid gaan geven over hun financiële... Lees meer.

Hypotheek concurrentie groeit

De concurrentie op de hypotheekmarkt zal in 2011 gaan groeien en dat is goed nieuws voor de woningmarkt. Vooral door de introductie van een aantal buitenlandse hypotheekbanken op de Nederlandse ..... Lees meer.

Makkelijker geld lenen aan bedrijven

De eisen voor leningen aan ondernemers zijn, voor het eerst sinds jaren, weer versoepeld. Dit blijkt uit een onderzoek dat onlangs is uitgevoerd door De Nederlandsche Bank (DNB). Volgens dit onderzoek, het zogenaamde Bank.... Lees meer.

OHRA nu ook in leningen

Vanaf 1 februari is de Nederlandse kredietmarkt weer een nieuwe kredietverstrekker rijker. Vanaf die datum zal ook de verzekeraar OHRA zich gaan toeleggen op leningen en kredieten voor consumenten. OHRA nu .... Lees meer.

Online bieden bij executieverkoop

Het gaat eenvoudiger worden voor particulieren om online mee te bieden op een woning die gedwongen verkocht gaat worden. Dit wil Minister Opstelten bereiken met zijn wetsvoorstel dat hij onlangs naar de Raad van State... Lees meer.

Rente spaardeposito gestegen

De rente die u momenteel op een spaardeposito kunt krijgen is gemiddeld 0,35 procent hoger dan de rente die u drie maanden geleden op een deposito kon krijgen. In tegenstelling tot de gewone..... Lees meer.

Problemen met studentenlening

De studentenlening is een leenvorm die de afgelopen jaren veel gepromoot en gestimuleerd wordt. De gedachte om nu in jezelf te investeren zodat er straks een goede baan in het verschiet ligt zet ook veel jongeren aan om.... Lees meer.

Eerste lening EFSF

Onlangs heeft het Europees Financieel Stabiliteits Faciliteit (EFSF) met succes haar eerste lening uitgegeven. Het EFSF is opgericht om de Euro landen die in financiële nood verkeren te helpen met het aantrekken van goedkope.... Lees meer.

Openheid over provisie voor iedereen

De roep om openheid over de provisiekosten die consumenten moeten betalen voor financieel advies wordt steeds groter. Nadat de Adfiz (Adviseurs in Financiële Zekerheid) zich al hadden uitgesproken voor meer openheid en... Lees meer.

Meer hypotheekomzet in 2010

De totale omzet van het aantal nieuwe hypotheken in Nederland voor woningen is in 2010 gestegen naar 66,2 miljard euro. Dit is een omzetstijging van 7% ten opzichte van 2009. Dit blijkt uit de onlangs gepubliceerde..... Lees meer.

Groene lening groot succes

De 50.000 -ste groene lening zal binnenkort aangevraagd gaan worden en daarmee is de groene lening in Belgie een groot succes geworden. De teller staat nu ergens rond de 49.500 groene leningen, maar aangezien er.... Lees meer.

Problemen met betalen hypotheek

Er zijn steeds meer consumenten in Nederland en Belgie die problemen hebben met het betalen van de maandelijkse hypotheeklasten. Het aantal keren dat de Nationale Hypotheek Garantie in Nederland dit jaar moest.... Lees meer.

Broodje aap over hypotheekschuld

Sommige broodjes aap verhalen worden zo vaak herhaald dat veel mensen ze voor waarheid aannemen. Zo ook het broodje aap verhaal dat u altijd een hypotheekschuld op uw koopwoning zou moeten hebben, omdat u... Lees meer.

Goedkoper roodstaan

Roodstaan kan goedkoper en moet goedkoper. Er moet dan ook een einde komen aan de enorme hoge rentes die banken berekenen voor het roodstaan op de betaalrekening. Dit heeft staatssecretaris Weekers van het ministerie..... Lees meer.

Studenten lenen meer

Studenten zijn onder druk van de prestatiebeurs steeds meer gaan lenen. Van alle overheidsuitgaven aan studiefinanciering bestond dan ook 50% uit leningen. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Plan Bureau (CPB). De overheid gaf... Lees meer.

NHG streeft doel voorbij

Na het doorvoeren van strengere hypotheek acceptatie regels voor een hypotheek met NHG in 2011 zullen de regels voor 2012 opnieuw aangescherpt gaan worden. Dit meldt de directeur van het Waarborgfonds Eigen.... Lees meer.

Korting op hypotheek

Nu het voor veel consumenten, door de verscherpte hypotheekeisen, moeilijker is geworden om een hypotheek af te sluiten, zijn er nieuwe initiatieven ondernoemen om het kopen van een huis toch mogelijk en voordelig... Lees meer.

Betere schuldpreventie nodig

De schuldenproblematiek in Nederland lijkt steeds verder te groeien en kan volgens het BKR alleen opgelost worden door een betere schuld preventie. Met deze schuld preventie doelt het BKR op een aanvullende.... Lees meer.

Lenen tegen 1,3 procent

Moet u zich voostellen dat u een lening wilt afsluiten voor laten we zeggen 10.000 euro, over een periode van 36 maanden en verschillende banken doen u binnen tien minuten een aanbod waarbij de laagste rente 1,3% bedraagt. Dat is... Lees meer.

SNS Regiobank wordt RegioBank

SNS RegioBank heeft onlangs een naamswijziging ondergaan en zal doorgaan onder de naam RegioBank. De Regiobank is de grootste intermediair bank van Nederland en zal echter wel onder het SNS Reaal concern... Lees meer.

Vraag naar hypotheken stabiliseert

Na jaren van dalingen in het aantal hypotheekaanvragen is de vraag naar hypotheken in het laatste kwartaal gestabiliseerd. Dit blijkt uit het Statistisch Bulletin dat wordt gepubliceerd door de Nederlandsche Bank. Deze stabilisering ... Lees meer.

Stabiele rente verwacht

De verschillende rente verwachtingen die de verschillende analisten afgeven lijken vooralsnog saai maar stabiel. De verwachting is dat zowel de rente in de Verenigde Staten (0,00%), als de rente in Europa (1,00%), als de.... Lees meer.

Inflatiepiek Europa

De inflatie in Europa is in december 2010 opgelopen tot meer dan 2%. Dit is de grootste stijging van de afgelopen jaar en daarom wordt er ook gesproken over een inflatiepiek. De gevolgen van deze stijgende inflatie.... Lees meer.

Nieuw recordbedrag gespaard

Er is in 2010 door onze zuiderburen een recordbedrag op spaarrekeningen gezet. Bijna alle banken in Belgie zagen hun spaarsaldo spectaculair groeien waardoor er op 31 december 2010 in totaal ruim 172 miljard op de... Lees meer.

Lagere hypotheek voor piloten en artsen

Het afsluiten van een tophypotheek voor piloten, medisch specialisten, tandartsen en huisartsen zal moeilijker worden. Dit heeft de ABN Amro onlangs aangekondigd. De ABN Amro, een van de grootste vertrekkers van... Lees meer.