Maandelijks vinden meer dan 10000 mensen de beste rente bij Rentetotaal

Nieuwsoverzicht 2011 (juli-december)

Op deze pagina tonen wij de nieuwsartikelen die wij tussen juli 2011 en januari 2012 hebben gepubliceerd. Deze artikelen gaan over onderwerpen als sparen, lenen, hypotheken en natuurlijk over rente. De meest actuele artikelen vindt u hier terug.

Provincie financiert starterslening

De provincie Overijssel heeft de financiering van startersleningen weer hervat. Eerder werd de financiering op de starterslening in verschillende gemeenten gestaakt omdat de provincie de financiering had.... Lees meer.

Nieuwe prijsbreker op spaarmarkt

De Nederlandse internetbank NIBC Direct heeft de Belgische spaarmarkt al direct bij haar debuut op zijn kop gezet door gelijk de hoogste rente te geven op een spaarrekening. Juist nu de meeste Belgische banken de spaarrente... Lees meer

Hypotheek fiscaal gunstig aflossen

Om de hoge hypotheekschuld in Nederland in te perken moet het mogelijk worden om onder fiscaal gunstige voorwaarden extra aflossingen op de hypotheek te doen. Op dit moment behoort Nederland tot één van de ... Lees meer.

Eigenwoningforfait 2012 verhoogd

Het eigenwoningforfait zal voor de meeste woningen in Nederland in 2012 met 0,05 procent verhoogd worden naar 0,6 procent. Het eigenwoningforfait is een percentage van de (WOZ) waarde van de woning en wordt bij ... Lees meer.

WOZ openbaar

De WOZ waarde van alle huizen, bedrijfsgebouwen en monumenten wordt openbaar. Op deze manier hoopt staatssecretaris Weekers dat huiseigenaren meer inzicht krijgen in de waarde bepaling van hun .... Lees meer.

Vindt de laagste

Hypotheek

hypotheekrente

 

Voor de beste

Lening

leningrente

 

Met de hoogste

Spaarrekening

spaarrente

 

Hypotheek aflossen met pensioen

Werknemers moeten de mogelijkheid krijgen om met hun pensioenpremie voor de aflossing van hun hypotheek te sparen. Dit schrijft de Reformatorisch Maatschappelijke Unie (RMU) in haar Nota arbeidsvoorwaarden... Lees meer

Banken moeten balans versterken

Volgens de voorzitter van de Europese Centrale bank (ECB) Mario Draghi, zullen banken hun balans moeten gaan versterken door hun kapitaal flink te verhogen. Zij kunnen dit volgens hem op drie manieren doen. Ze kunnen... Lees meer.

Flitskredieten aangepakt door AFM

Volgens het consumentenprogramma Kassa zal de Autoriteit Financiële Markten (AFM) opnieuw gaan optreden tegen verstrekkers van flitskredieten. De flitskredieten lagen al eerder onder vuur. Vooral de hoge rente die... Lees meer.

Maximale hypotheek omlaag

De maximale hypotheek in Nederland is met 106 procent van de woningwaarde te hoog en moet verder omlaag. Dit vindt de president van De Nederlandsche Bank (DNB), Klaas Knot. De maximale hypotheek is dit jaar al verlaagd naar.... Lees meer.

Succes van rente op betaalrekening

Met de (her)introductie van rente op de betaalrekening heeft de SNS bank inmiddels al meer dan 70.000 consumenten verleid om over te stappen naar SNS betalen. Rente op een betaalrekening is voor de SNS bank dus een ... Lees meer

Creditcard voor jongeren

Sinds kort is er een speciale creditcard voor jongeren op de markt gebracht, namelijk de 3V creditcard. Deze creditcard maakt het voor jongeren mogelijk om online te shoppen of andere betalingen te doen die anders ... Lees meer.

Terug naar gulden wordt drama

Een mogelijke terugkeer van de euro naar de Nederlandse gulden zou leiden tot een drama voor ons land. Dit voorspeld het economisch bureau van ING. Volgens dit bureau is Nederland een van de landen die het meest... Lees meer.

Hypotheekrente gaat stijgen

De hypotheekrente zal weer gaan stijgen. Dat is tenminste de algemene verwachting van de Vereniging Eigen Huis en verschillende hypotheekvertrekkers. De stijging van de hypotheekrente zal veroorzaakt worden door.... Lees meer.

75% tegen afschaffing hypotheekrenteaftrek

Ruim driekwart van de stemgerechtigden was tijdens de verkiezingen in 2010 tegen afschaffing van de hypotheekrenteaftrek. Dit is een lichte daling ten opzichte van de 82 procent van de stemgerechtigden... Lees meer

Rente verlaging ECB

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft zoals verwacht afgelopen week de belangrijkste rente met 0,25 procent verlaagd naar 1 procent. Dit is de tweede verlaging in twee maanden tijd. Vorige maand ging de... Lees meer.

Bezuinigen op hypotheekaftrek

Het kabinet zal in februari 2012 moeten kijken naar nieuwe bezuinigingen en ook dit maal wordt het afschaffen van of snijden in de hypotheekrente aftrek weer in de strijd gegooid. Diverse (ex) ministers en kamerleden... Lees meer.

Nieuwe Zilvervloot

Om sparen bij de jeugd weer te stimuleren zal het Zilvervloot sparen opnieuw worden ingevoerd. De Zilvervlootspaarrekening die in 1958 met behulp van de Jeugdspaarwet tot stand is gekomen en in .... Lees meer.

BNP Paribas stopt hypotheken

BNP Paribas zal per 1 januari 2012 stoppen met het verstrekken van hypotheken in Nederland. De bank heeft aangegeven tot dit besluit gedwongen te worden door de aangescherpte wet- en regelgeving en ... Lees meer

Hypotheekomzet 9 procent gedaald

De hypotheekomzet in het derde kwartaal in 2011 is met 9 procent gedaald ten opzichte van het derde kwartaal in 2010. Het totaal aantal afgesloten hypotheken is hiermee naar ongeveer 60.000 gezakt en dat is zelfs... Lees meer.

Nieuw record betalingsachterstanden

Het aantal kredieten in Belgie met een betalingsachterstand is gestegen tot bijna 315.000 en dat is een nieuw record voor onze zuiderburen. Toch wijzen de cijfers uit dat ondanks dat het aantal betalingsachterstanden tot... Lees meer.

Eenvoudiger krediet MKB 2012

Banken zullen meer aandacht gaan besteden aan ondernemers in het Midden- en Klein Bedrijf (MKB) die een krediet willen afsluiten. Dat zegt minister Verhagen van het ministerie van Economische Zaken na overleg .... Lees meer.

Kwart consumenten spaart meer

Een kwart van de consumenten is door het huidige onzekere financiele en economische klimaat meer gaan sparen. Dat blijkt uit onderzoek dat OverGeld onlangs heeft laten uitvoeren. De belangstelling voor sparen is dus weer ... Lees meer

23000 woningen onder prijs verkocht

Sinds 2008 zijn er ongeveer 23000 woningen voor een lagere prijs verkocht dan de waar de woning voor was aangeschaft. Een deel van de voormalige eigenaren van deze woningen bleef na verkoop zitten met een restschuld bij ... Lees meer.

Geld lenen loont

Onze zuiderburen hebben massaal gehoor gegeven aan de oproep van de overheid om geld te lenen aan de overheid. De rente op Belgische staatsleningen bleek zo aantrekkelijk dat veel spaarders besloten hun geld aan de ... Lees meer.

Online hypotheek afsluiten

Er zijn nog niet veel hypotheekverstrekkers te vinden waar u online, zonder tussenkomst van een financieel adviseur, een hypotheek kunt afsluiten. Toch is het mogelijk om online uw bankspaarhypotheek of annuïteiten.... Lees meer.

Spaarloon helemaal opnemen

Door het afschaffen van de spaarloonregeling is het gehele spaarloon tegoed dat op 1 januari 2012 op de spaarloonrekening staat vervroegd opneembaar, maar dit gaat niet automatisch. U hebt namelijk een keuze. Als... Lees meer

OZB omhoog, WOZ omlaag?

De Onroerend Zaak Belasting (OZB) zal volgend jaar opnieuw stijgen terwijl de waarde van de woningen (WOZ) is gedaald. Dit blijkt uit de cijfers die de Nederlandse gemeenten hebben vrijgegeven en waarin de nieuwe tarieven... Lees meer.

Opnieuw lening voor Griekenland

Griekenland kan binnenkort opnieuw een lening van de Europese Unie tegemoet zien. Het gaat deze keer om een lening van 8 miljard euro dat al was gereserveerd uit het eerste noodpakket voor de Grieken. De lening ... Lees meer.

Geen geld om te sparen

De consumenten in de Verenigde Staten hebben steeds minder geld om te sparen. Dit blijkt uit de laatste cijfers die zijn bekendgemaakt door het Commerce Department in de Verenigde Staten. Zij bepalen maandelijks .... Lees meer.

Extra aflossen hypotheek populair

Banken en hypotheekverstrekkers geven aan dat steeds meer consumenten ervoor kiezen om extra aflossingen op hun hypotheek te doen. Deze versnelde aflossingen lijken voort te komen uit de angst over waarde dalingen... Lees meer

Terugbetalen afsluitprovisie

De AFM heeft onlangs haar standpunt bekendgemaakt over de terugbetaling van de afsluitprovisie. Volgens het ondernemersloket van de AFM mag een tussenpersoon of andere financieel adviseur, bij voortijdige ... Lees meer.

Studentenlening zelf aanvragen

Studenten die een lening willen afsluiten moeten zelf hun lening bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) aanvragen en moeten deze niet automatisch krijgen opgedrongen. Dat zou studenten moeten helpen om een hoge... Lees meer.

Hypotheek op huis buitenland lastiger

Het wordt steeds lastiger om een hypotheek te krijgen voor een huis in het buitenland. Dit komt niet alleen door de steeds strengere eisen die banken stellen voor het verstrekken van een hypotheek voor een huis over de grens.... Lees meer.

Koopwoningen opnieuw goedkoper

De prijzen van de koopwoningen die in oktober 2011 verkocht zijn, lagen gemiddeld 2,8 procent lager dan de koopwoningen die in oktober een jaar eerder verkocht zijn. Daarmee heeft de langzame prijsdaling zich dit jaar verder... Lees meer

Vervroegd stopzetten spaarloon

Een aantal banken is begonnen met het vervroegd stopzetten van de spaarloon regeling. Dit tot groot ongenoegen van de tweede kamer. Als het aan de Staatssecretaris van Financiën (Frans Weekers, VVD) had gelegen was de ... Lees meer.

Aantal hypotheken gedaald

Het aantal geregistreerde hypotheken is in oktober 2011 met bijna 11 procent gedaald ten opzichte van oktober 2010. Waar het kadaster in oktober vorig jaar nog 20111 hypotheken geregistreerd had staan is dit aantal in oktober ... Lees meer.

18 procent meer kredietaanvragen

Het aantal hypothecaire kredietaanvragen in Belgie is in de maand oktober opnieuw gestegen. Het gaat nu om een stijging van 18% ten opzichte van het aantal hypotheek aanvragen in de maand oktober van vorig jaar. Dit heeft de.... Lees meer.

Verhoging NHG tot juli 2014

De verhoging van de Nationale Hypotheek Garantie zal zeker tot 1 juli 2014 van kracht blijven. Dit heeft het kabinet onlangs besloten. De maximale NHG verhoging tot 350.000 euro is geldig tot 1 juli 2012 en zal daarna... Lees meer

Nederlandse rente stijgt

De rente die de Nederlandse overheid moet betalen over staatsobligaties stijgt. Niet alleen de stijging zal een tegenvaller zijn voor de Nederlandse overheid ook het verschil van ongeveer 0,6% ten opzichte van ... Lees meer.

Hypotheekproblemen overdreven

De verschillende verhalen over de grote problemen die honderdduizenden Nederlandse huishoudens de komende jaren met hun hypotheek zullen krijgen zijn volgens het Waarborgfonds Eigen Woningen... Lees meer.

Schade door Phishing opgelopen

In de eerste helft van 2011 is de schade die de banken lijden van phishing sterk opgelopen. Vorig jaar was de schade door het zogenoemde phishing voor de banken in totaal 9,8 miljoen euro, maar de schade is in de eerste helft .... Lees meer.

86 procent kinderen spaart zakgeld

Kinderen in Nederland stoppen steeds meer zakgeld in hun spaarpot. Waar 3 jaar geleden nog 70% van de kinderen hun zakgeld spaarde is dit percentage nu opgelopen naar 86%. Dit blijkt uit onderzoek van Wijzer in Geldzaken dat ... Lees meer

Balanstotaal banken gegroeid

Het balanstotaal van de verschillende banken in Nederland is sinds het begin van de financiele crisis in 2007 met maar liefst 18% gegroeid. Door deze groei is het balanstotaal van alle banken gezamenlijk op 2,5 biljoen ... Lees meer.

Stoppen met 65 zonder inkomensverlies

Het lijkt straks toch te kunnen, stoppen met werken met 65 jaar zonder inkomensverlies. Onlangs is er een akkoord bereikt tussen een werkgever en de werknemers waarbij zij samen sparen om het inkomensverlies dat ... Lees meer.

Verdubbeling rente kredietbank

De gemeentelijke kredietbank in Breda heeft sinds augustus van dit jaar het rentetarief voor leningen meer dan verdubbeld. Door deze verdubbeling is de rente bij de kredietbank gestegen van 6 naar 12,3 procent en is .... Lees meer.

Eerder starten met vitaliteitsregeling

De Vitaliteitsregeling die het spaarloon zal gaan vervangen moet al vanaf volgend jaar januari voor werknemers beschikbaar komen. Dat vindt tenminste de vakcentrale FNV, zodat werknemers die nu meedoen aan ... Lees meer

Rente Italie gevaarlijk hoog

De rente die Italie moet betalen op tienjarig staatspapier staat met 6,7 procent gevaarlijk hoog en heeft bijna de grens van 7 procent bereikt waardoor landen als Griekenland en Ierland in de problemen kwamen. Beleggers lijken ... Lees meer.

Hogere hypotheek voor starters

Vanaf 1 januari 2012 kunnen starters op de woningmarkt een hogere hypotheek afsluiten dan nu het geval is. Vooral tweeverdieners die starten op de woningmarkt kunnen door de nieuwe regelgeving makkelijker een hypotheek... Lees meer.

Onverwachte renteverlaging

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft afgelopen week geheel onverwacht de rente met 0,25 procent verlaagd. De meeste economen hadden een nieuwe rente verlaging niet verwacht en daarmee had Mario Draghi.... Lees meer.

Europa spaart weer

De inwoners van de EU hebben in het tweede kwartaal van 2011 meer gespaard dan in de kwartalen daarvoor. De spaarquote, het deel van het netto inkomen dat opzij wordt gezet, steeg in de Europese Unie met 0,7 ... Lees meer

Aflossen hypotheek stimuleren

De Nederlandsche Bank (DNB) wil de hypotheekrenteaftrek zo aanpassen dat het aflossen van de hypotheek gestimuleerd wordt. De grote hypotheekschuld in Nederland vormt volgens de DNB een belangrijk risico voor het... Lees meer.

Minder geld schuldsanering

Juist nu het kabinet heeft besloten om in 2012 minder geld uit te geven aan schuldsanering lijken de problemen in de schuldsanering toe te nemen. Uit nieuwe cijfers is gebleken dat vorig jaar het aantal verzoeken tot... Lees meer.

Problemen met creditcardschulden

Een meerderheid van de risicomanagers in de Verenigde Staten verwacht dat steeds meer consumenten in de problemen komen bij de afbetaling van creditcardschulden. Dat meldt de Amerikaanse .... Lees meer.

Daling hypotheekproductie

In september 2011 zijn er 6 procent minder hypotheken ingeschreven bij het kadaster dan in september 2010. De totale hypotheekproductie in september 2010 lag nog op 5,4 miljard euro maar is in september... Lees meer

Vrij sparen tegen 3 procent rente

Op maandag 31 oktober is het voor de 87-ste maal wereldspaardag. Deze dag is in 1924 voor het eerst geintroduceerd en is bedoeld om het belang van sparen onder de aandacht te brengen. Juist nu het... Lees meer.

Rabobank voor inperking NHG

Als het aan de Rabobank ligt wordt de Nationale Hypotheek Garantie, afhankelijk van de regio waar u woont, ingeperkt. Volgens de Rabobank is het aannemelijk dat in de regio's waar de bevolking krimpt de huizenprijzen. ... Lees meer.

EU akkoord over schulden

Het is dan toch nog gelukt. Vanmorgen hebben de leiders van de EU landen een akkoord bereikt over de aanpak van de schuldencrisis. De belangrijkste punten van dit akkoord zijn dat: - het noodfonds EFSF wordt vergroot tot .... Lees meer.

Ook hypotheekproblemen Belgie

Ook bij onze zuiderburen lijkt het aantal betalingsproblemen met hypotheken te zijn toegenomen. Zo is het aantal probleemgevallen het afgelopen jaar toegenomen naar 28.000. Dit is een stijging van ... Lees meer

Vrij sparen tegen 3 procent rente

Het heeft even geduurd maar sinds kort heeft de hoogste spaarrente voor een spaarrekening zonder beperkende voorwaarden de 3,0 procent bereikt. De laatste maanden was er al een duidelijk stijgende lijn te zien in de... Lees meer.

Korting op pensioen in 2013

Nu inmiddels al meer dan 100 pensioenfondsen hun dekkingsgraad drastisch hebben zien afnemen wordt de kans steeds groter dat ongeveer een miljoen Nederlanders gekort gaan worden op hun pensioen. De korting... Lees meer.

Zware tijden voor renteniers

Rentenieren, voor veel mensen een droom maar voor hen die dit zich kunnen veroorloven begint het een nachtmerrie te worden. De rente zakt en hard ook. Veel renteniers zien dat de inflatie de rente opbrengsten aan het inhalen.... Lees meer.

Liever zelf sparen voor pensioen

Steeds meer consumenten willen de mogelijkheid krijgen om zelf te sparen voor hun pensioen in plaats van deel te moeten nemen aan de verplichte pensioenregeling van een pensioenfonds. Dat blijkt uit een... Lees meer

Nieuwe regeling belastingrente

Met ingang van 2013 introduceert het kabinet een nieuwe regeling voor het heffen en vergoeden van rente. Deze nieuwe regeling zal voor het eerst in werking treden over het belastingjaar 2012 en kan onder andere ... Lees meer.

Waardering hypotheekadviseur gestegen

Consumenten zijn hypotheekadviseurs betere gaan waarderen. Dat blijkt uit de cijfers van TNS-Nipo die aan bijna 1900 consumenten heeft gevraagd om hun hypotheekadviseur een rapportcijfer te geven. De gemiddelde ... Lees meer.

Vaker betalingsproblemen hypotheek

Naar verwachting zal binnen een paar jaar 5 procent van de huizenbezitters problemen krijgen met het betalen van de maandelijkse rente en aflossing op hun hypotheek. Steeds meer Nederlanders lijken hun hypotheek niet meer te kunnen betalen .... Lees meer.

Geen kou door ecolening

Inwoners van de Belgische stadsregio Turnhout, die zelf niet het geld hebben om hun woning te isoleren, kunnen sinds een aantal maanden een beroep doen op de zogenoemde ecolening. Deze ecolening kan worden aangevraagd tot een maximum van ... Lees meer

Nieuwe AOW regels

Wat veranderd er aan de AOW. Volgens de laatste voorstellen van het kabinet worden de AOW en pensioenleeftijd gekoppeld aan de levensverwachting. Dit betekent onder andere dat de AOW leeftijd per 1 januari 2020 naar 66 jaar verhoogd zal worden. Naar... Lees meer.

Perspectiefverklaring voor jongeren

Veel jongeren hebben moeite om een hypotheek af te sluiten bij hun bank, omdat banken kijken naar hun huidige salaris. Dat zou moeten veranderen volgens vakorganisatie de Unie. Er zou vooral bij jongeren meer gekeken .... Lees meer.

Zorgsparen voor later

Zorgsparen is een nieuw spaarproduct dat de mogelijkheid biedt om nu te sparen zodat u straks langer zelfstandig kunt blijven wonen. Steeds vaker worden kosten die nodig zijn om zelfstandig te kunnen blijven wonen niet .... Lees meer.

Nieuwe gedragscode voor krediet

Opnieuw is er een aanpassing gedaan aan de gedragscode voor consumptief krediet die van toepassing is op alle kredieten hoger dan 1000 en lager dan 75000 euro. Deze keer gaat het om de gedragscode die door... Lees meer

Einde verhoging NHG grens

De tijdelijke verhoging van de NHG grens van 265.00 naar 350.000 euro zal vanaf 1 januari 2012 niet worden verlengd. Dit betekent concreet dat vanaf 1 januari 2012 de maximale hypotheek die met Nationale Hypotheek ... Lees meer.

Schuldenlast consumenten VS daalt

Het totaal aan schulden van de Amerikaans huishoudens is voor het twaalfde achtereenvolgende kwartaal gedaald. Waar de schulden tussen 2000 en 2008 nog verdubbelden is er sinds 2008 in de Verenigde Staten een.... Lees meer.

Spaarloon komt volledig vrij

Deelnemers aan een spaarloonregeling kunnen hun opgebouwde spaartegoed vanaf 1 januari 2012 volledig opnemen. Dit heeft het ministerie van Financiën onlangs besloten. Dat de spaarloonregeling per .... Lees meer.

Extra steun banken

De voorzitter van de Europese Centrale Bank (ECB) Jean-Claude Trichet heeft een reeks maatregelen aangekondigd om de banken extra te steunen. Zo kunnen banken kunnen ruim een jaar ongelimiteerd geld lenen bij de... Lees meer

Overgangsregeling Levensloopregeling

Nu de overheid besloten heeft om de levensloopregeling af te schaffen is er ook bekend geworden hoe de overgangsregeling voor opgebouwde rechten zal worden uitgevoerd. Vanaf volgend jaar is het niet ... Lees meer.

Daling aantal hypotheekaanvragen

Het aantal hypotheekaanvragen is in september 2011 ten opzichte van een jaar eerder opnieuw sterk gedaald. In september 2011 werden er ongeveer 2400 hypotheekaanvragen per week gedaan en dat .... Lees meer.

Verhoging rente opslag hypotheken

De banken hebben de opslag op de hypotheekrente opnieuw verhoogd, waardoor het voor consumenten nog lastiger wordt om een hypotheek te krijgen. Sinds in 2007 de Gedragscode Hypothecaire Financieringen van start .... Lees meer.

ACM nieuwe toezichthouder

Met ingang van 1 januari 2013 zal de nieuwe toezichthouder Autoriteit Consument en Markt (ACM) van start gaan. Deze toezichthouder heeft zich tot doel gesteld om de belangen van de consument te gaan beschermen. De... Lees meer

Stijging aantal leningen

Het aantal verstrekte leningen in Nederland is de laatste maanden weer licht gestegen. Zo blijkt uit recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Sinds de economische crisis haar intrede deed is er ... Lees meer.

Spaarrente blijft stijgen

De spaarrente is de afgelopen maanden sterk gestegen en zal naar verwachting nog verder gaan stijgen. Waar in februari de hoogste rente op een spaarrekening zonder voorwaarden nog 2,5% bedroeg is het rentepercentage nu al .... Lees meer.

Verlaging garantierente pensioen

De pensioenverzekeraars bevinden zich in zwaar weer en zullen volgend jaar de garantierente gaan verlagen. Onlangs kondigde Zwitserleven al aan dat zij de garantierente gaan verlagen van 3% naar 2,5%. De verwachting is .... Lees meer.

Pas op voor BKR leningen

Er is momenteel een onderzoek gaande naar Twentse kredietverstrekkers die BKR leningen en andere leningen voor mensen in geldnood aanbieden tegen woekerrentes. Het onderzoek wordt uitgevoerd door de ... Lees meer

Goedkope hypotheek uit Duitsland

Vanaf 1 oktober zal het voor Nederlanders mogelijk zijn om een goedkope hypotheek uit Duitsland af te sluiten. De Duitse Volksbank Emmerich-Rees zal per die datum met een zeer lage hypotheekrente de aanval gaan ... Lees meer.

Hypotheek oversluiten stimuleert markt

In de afgelopen 6 maanden hebben veel consumenten besloten om hun hypotheek goedkoper over te sluiten. Dit heeft er voor gezorgd dat de totale hypotheekomzet in deze periode met 4% is gestegen. Daarmee is totale.... Lees meer.

Maatwerk in hypotheken

Door speciaal op de klant afgestemde maatwerk hypotheken aan te bieden willen banken meer vrijheid krijgen bij de hypotheekverstrekking. Dit is een van de onderwerpen die de banken in een overleg met de Autoriteit .... Lees meer.

Grieken betalen geen belasting meer

Is het u ook al opgevallen tijdens de vakantie dat de Griekse middenstand geen kassa rekeningen meer verstrekt? Zowel bij de kleine middenstand als in restaurants en bars worden veel rekeningen met pen opgemaakt en kunt u ... Lees meer

Woonquote onder vuur

De woonquote, die de basis voor het kabinet vormt voor lasten verhogingen en lasten verlagingen voor woningbezitters, is onlangs onder vuur komen te liggen. Volgens verschillende consumentenorganisaties wordt de woonquote ... Lees meer.

Vitaliteitssparen van start

Nu het pensioenakkoord rond is zal het zogenoemde Vitaliteitssparen met ingang van 1 januari 2013 van start gaan. Deze regeling moet het mogelijk maken dat werknemers weer op een fiscaal vriendelijke manier .... Lees meer.

Vergoeding voor klanten DSB

Klanten van de voormalige DSB Bank die te hoge kosten hebben betaald voor verzekeringen of te hoge kredieten hebben gesloten zullen hiervoor een vergoeding ontvangen. Dit maakten de curatoren van de DSB onlangs .... Lees meer.

Klimspaarrekeningen onder vuur

De klimspaarrekeningen en klimspaardepositos, die de laatste tijd winnen aan populariteit, zijn na aanleiding van een onderzoek van de Consumentenbond onder vuur komen te liggen. Volgens dit onderzoek zouden... Lees meer

Rentekorting voor starters

De laatste maanden proberen een aantal banken, met tijdelijke rentekorting acties, starters over te halen om bij hen een hypotheek af te sluiten. Het gaat hier niet om de kleinere hypotheekverstrekkers maar om banken als... Lees meer.

Nieuwe EU richtlijnen voor hypotheek

De Europese Unie zal binnenkort de nieuwe richtlijnen voor hypotheken openbaar maken. Onder de naam 'Richtlijn inzake woningkredietovereenkomsten’ zullen deze nieuwe richtlijnen, bovenop de al bestaande richtlijnen in .... Lees meer.

Verlaging Maximum NHG hypotheek

Er zijn steeds meer banken en hypotheekverstrekkers die aan de NHG norm voorbij gaan. Zij besluiten ook de hypotheken die worden afgesloten met een NHG onder de strengere eis van de Gedragscode Hypothecaire Financieringen.... Lees meer.

Extra sparen met pensioenakkoord

Het lijkt er dan toch gekomen te zijn, het nieuwe pensioenakkoord dat werknemers de mogelijkheid zal bieden om extra te kunnen sparen voor hun pensioen. Het oorspronkelijke pensioenvoorstel van ... Lees meer

Hypotheekrente garantie

De hypotheekrente garantie is een term die in het leven geroepen is om vooral starters de garantie te bieden dat zij gedurende 3 maanden gegarandeerd zijn van een vooraf vastgestelde hypotheekrente. Zij hoeven zich ... Lees meer.

ECB rentevoet blijft gehandhaafd

De Europese Centrale Bank heeft onlangs besloten om de belangrijkste rentevoet op 1,5% te handhaven. De ECB heeft ook alle redenen om de rente op dit niveau te kunnen handhaven, omdat de inflatie in Europa onder.... Lees meer.

Groene lening stopt

De kans dat de voordelige groene lening in Belgie ook volgend jaar nog verstrekt gaat worden lijkt steeds kleiner te worden. De groene lening die een rentevoordeel oplevert van 1,5% ten opzichte van andere leningen lijkt door .... Lees meer.

Financieel rijbewijs voor consument

Consumenten kunnen straks, na het met succesvol behalen van een financieel rijbewijs en zonder advies van een financieel adviseur, zelf meer complexe financiele producten afsluiten. Met dit financieel rijbewijs... Lees meer

Sparen zonder internet

Het is in Nederland steeds lastiger om een gewone spaarrekening te openen waarbij u geen internet nodig hebt. Dus gewoon storten en overschrijven zonder een internetverbinding nodig te hebben. Steeds... Lees meer.

Teruggave overdrachtsbelasting

De tijdelijke korting op de overdrachtsbelasting moet met terugwerkende kracht worden terugbetaald aan consumenten die een huis voor de ingangsdatum van de nieuwe regeling hebben gekocht. Dat staat in een petitie .... Lees meer.

Sparen voor Europa

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft Europeanen opgeroepen om meer te gaan sparen. Volgens de Duitse bondskanselier is het tijd voor de Europeanen om niet langer boven hun stand te leven en zich beter voor te.... Lees meer.

Verlaging NHG per 1 januari

De tijdelijke verhoging van de Nationale Hypotheek garantie (NHG) naar 350.000 euro zal per 1 januari 2012 worden stopgezet. De nieuwe grens voor een hypotheek met NHG te kunnen afsluiten zal vanaf die datum weer... Lees meer

Zelf hypotheek verlenging vergelijken

Het is sinds kort mogelijk om het hypotheek verlenging voorstel van uw bank eenvoudig te vergelijken met meer dan 20 andere hypotheekvertrekkers. Bij Rentetotaal hebben we rekenmodule ontwikkeld waarmee u snel en eenvoudig ... Lees meer.

Hoogste rente van Europa

De kredietrente in Nederland is de hoogste van Europa. Dit betekent dat de Nederlandse consument bij het afsluiten van een lening vaak een hogere rente moet betalen dan consumenten in andere EU landen. Dit verschil.... Lees meer.

Extra krediet ondernemers

Er komt extra krediet beschikbaar voor ondernemers. Ondernemers die moeilijk aan krediet kunnen komen zullen extra steun van de overheid kunnen krijgen. De garantieregeling die juist voor deze.... Lees meer.

Wettelijke beperking hypotheekschuld

Dit najaar zal er een nieuw initiatiefwetsvoorstel worden ingediend om de hypotheekschuld op hypotheken te beperken. Het wetsvoorstel moet er voor zorgen dat de hypotheekrenteaftrek alleen nog aftrekbaar wordt Lees meer

Matig maar beter dan de rest

Dat zijn de groei en economische indicatoren voor Nederland. Onlangs is bekendgemaakt dat de Nederlandse economie in het tweede kwartaal van 2011 met 0,1 procent gegroeid is ten opzichte van het eerste kwartaal. Deze 0,1... Lees meer.

Norm NHG hypotheek versoepeld

De strenge Gedragscode Hypothecaire Financieringen die ook bij NHG hypotheken zou moeten worden gehanteerd wordt nu losgelaten. De BNP Paribas heeft als eerste hypotheekverstrekker in Nederland .... Lees meer.

Hogere rente voor Europa

De Eurolanden betalen met gemiddeld 4,1% een hogere rente dan andere grote economieen als de Verenigde Staten en Japan. Dit is opmerkelijk, want als je de financieel-economische cijfers van de Eurolanden.... Lees meer.

Kosten hypotheekadvies niet inzichtelijk

Volgens de consumentenbond zijn de kosten die hypotheekadviseurs in rekening brengen vaak onduidelijk en is openheid over deze verdiensten nog ver te zoeken. Dit wordt bevestigd door het feit dat de ... Lees meer.

Zelf sparen voor pensioen

De regering en de bonden lijken het maar niet eens te kunnen worden over de nieuwe pensioen en AOW opzet. Minister Kamp heeft, om de impasse te doorbreken, voorgesteld dat werknemers met een laag inkomen een... Lees meer.

Jongeren kunnen minder pinnen

Per 1 september van dit jaar kunnen jongeren die een bankrekening hebben bij de ING bank minder pinnen dan voorheen. De ING bank heeft namelijk besloten om de pinlimiet voor jongeren naar beneden bij te .... Lees meer.

Veranderen spaarrekening is succesvol

Afgelopen jaar zijn meer dan 1 miljoen huishoudens van spaarrekening veranderd en waarderen deze overstap met een 7,8. Een groot aantal overstappers waardeerden het overstappen zelfs met een 8 of hoger en .... Lees meer.

Minder krediet door Rabobank

De Rabobank heeft in 2010 minder krediet verstrekt aan glastuinders dan in de jaren daarvoor. Het is eigenlijk de eerste maal sinds de economische crisis zijn intrede deed dat de Rabobank minder krediet aan de ... Lees meer.

Beleggingshypotheek ramp of kans

De waarde van beleggingshypotheken staan na de recente koersdalingen weer sterk onder druk. Veel consumenten die in het verleden een beleggingshypotheek hebben afgesloten zullen de crisis op de beurs dan ook met... Lees meer.

Beste bankrekening voor smartphone

De beste bankrekening voor consumenten die mobiel willen bankieren met een smartphone wordt aangeboden door de SNS bank. De betaalrekening kent veel mogelijkheden en biedt veel flexibiliteit waardoor de rekening uitermate.... Lees meer.

Slim studeren = geld beheren

Dat is de slogan waarmee het Nationaal instituut voor budgetvoorlichting (Nibud) onlangs is gestart om studenten wijzer te maken in geldzaken. De slogan staat voor een training die door studenten gegeven zal worde .... Lees meer.

Grote banken verliezen hypotheken

Nadat de grote banken al veel spaarders zagen vertrekken naar kleinere banken zien veel grote banken nu ook hun hypotheekaandeel slinken. Oorzaak, de consument kiest voor een lage hypotheekrente en is niet... Lees meer.

Zorgen over inkomen

Als gevolg van de financiele crisis maken steeds meer Nederlanders zich zorgen over hun inkomen. De onrust op de Europese en andere wereldwijde beurzen versterken deze zorgen en zorgen ervoor dat steeds meer... Lees meer.

Goedkoopste betaalrekening bij ASN

De goedkoopste betaalrekening in Nederland wordt aangeboden door de ASN bank. De ASN Bankrekening is het goedkoopste doordat de jaarlijkse kosten slechts 12 euro bedragen en er bovendien rente wordt .... Lees meer.

Crisis voor Britse starter

Starters op de Britse huizenmarkt lijken voor een nieuwe crisis te komen staan. Het wordt voor hen een stuk lastiger om een woning te kunnen kopen. Dit is een direct gevolg van het aangepaste en verscherpte.... Lees meer.

20 procent meer hypotheekaanvragen

Het aantal hypotheekaanvragen is na de verlaging van de overdrachtsbelasting met maar liefst 20 procent gestegen. Nadat de makelaars al weer een stijging in het aantal nieuwe potentiele huizenkopers noteerde, melden... Lees meer.

Pensioenfondsen opnieuw in problemen

Nu de financiele markten op zijn kop staan lijden de pensioenfondsen opnieuw grote verliezen. Deze verliezen zijn zo groot dat een aantal pensioenfondsen inmiddels heeft gemeld niet meer aan de minimaal vereiste ... Lees meer.

Wijziging depositogarantiestelsel

Vanaf 1 juli 2012 zal de opbouw van het depositogarantiestelsel gaan wijzigen. Het huidige kabinet zal hiervoor een wetsvoorstel indienen. De belangrijkste wijziging zal zijn dat de banken zelf vooraf al een .... Lees meer.

Steun voor provisieverbod

Er lijkt steeds meer steun te komen voor een provisieverbod bij financieel advies. Momenteel ontvangen veel adviseurs nog een provisie van banken en verzekeraars als ze financiële producten bij die betreffende bank of . .... Lees meer.

11 procent verlengers stapt over

Slechts 11 procent van de consumenten die hun hypotheek moeten verlengen stappen over naar een andere hypotheekverstrekker. Dit is een erg klein percentage als je ervan uitgaat dat het merendeel van de ... Lees meer.

Hogere hypotheek met NHG

Een hypotheek die met Nationale Hypotheek Garantie wordt afgesloten hoeft niet te voldoen aan de nieuwe strengere regels die zijn afgesproken in de Gedragscode Hypotheek Verstrekking. Volgens deze gedragscode voor banken en andere ... Lees meer.

Uitleg opbouw hypotheekrente

Over de opbouw van de hypotheekrente is vaak nog veel onduidelijkheid. Vooral voor bestaande klanten die hun hypotheek willen verlengen is het vaak onduidelijk hoe de hoogte van de hypotheekrente is opgebouwd. Banken zouden daarom verplicht gesteld moeten.... Lees meer.

Spaarders kiezen kleine bank

Spaarders krijgen bij een kleine bank een hogere rente en een betere dienstverlening dan bij de grote banken. Dat blijkt uit een onderzoek van de consumentenbond, dat is uitgevoerd onder ongeveer 3600 spaarders in Nederland. In dit onderzoek mochten de .... Lees meer.

NHG krijgt hoogste rating

De Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW), de stichting die verantwoordelijk is voor de Nationale Hypotheek Garantie (NHG), heeft de zogenoemde triple A (AAA) rating gekregen. Deze rating werd toegekend door het internationale ratingbureau ... Lees meer.

Meer info over rentewijzigingen

Consumenten zijn ontevreden over de wijze waarop zij door hun bank geinformeerd worden over rentewijzigingen op hun spaarrekening. Veel consumenten geven aan dat ze vaak te laat of zelf geheel niet geïnformeerd worden. Dit blijkt uit een AFM onderzoek ... Lees meer.

Duurzaam is hot

Duurzame financiële producten zijn hot. De markt voor duurzame financiële producten zoals duurzaam sparen en duurzaam beleggen laten ieder jaar weer een sterke groei zien. Duurzame spaarbanken als ASN bank en Triodos bank blijven het ook ... Lees meer.

Chinese rente bepaald groei economie

Volgens het Internationaal Monetair Fonds (IMF) kan de wereldeconomie dit jaar met 4,3 procent groeien. Eerder was er nog uitgegaan van 4,4 procent groei, maar dit cijfer is inmiddels naar beneden bijgesteld. De huidige groei staat onder .... Lees meer.

Behoud van bankrekening na overstap

Het moet in de toekomst mogelijk worden om met behoud van uw bankrekeningnummer over te stappen naar een andere bank. Dat stelt de Europese Unie en heeft voor de tussenliggende periode een overstapservice voor banken verplicht gesteld. Door ... Lees meer.

Sparen voor wasmachine

Ongeveer 70 procent van de 55-plussers spaart voor onverwachte uitgaven zoals een kapotte wasmachine of defecte televisie. Dit blijkt uit een onderzoek dat is gehouden onder 55-plussers. In dit onderzoek kregen de 55-plussers 12 redenen om voor te sparen ... Lees meer.

Eenvoudig overstappen van hypotheek

Het wordt eenvoudiger om over te stappen van hypotheek. Banken en andere hypotheekverstrekkers moeten binnenkort minimaal 3 maanden voor het aflopen van de rentevaste periode hun klanten hierover informeren. Tenminste dat schrijven de ... Lees meer.

Banken worden energiezuiniger

De Banken en verzekeraars in Nederland hebben afspraken gemaakt om energiezuiniger te gaan werken. Concreet houden deze afspraken in dat de financiële sector in 2020 30 procent minder energie gebruikt dan de sector in ... Lees meer.

Groene lening bereikt mijlpaal

In de afgelopen 2 jaar is het totaal aan groene leningen de 1,5 miljard euro gepasseerd. Hiermee heeft de voordelige groene lening zoals deze in Belgie wordt verstrekt een nieuwe mijlpaal bereikt. Sinds de invoering in 2009 zijn er al .... Lees meer.

Verdubbeling spaargeld vakantiewerk

In ruim twee jaar tijd is het spaargeld uit vakantiewerk verdubbeld. Waar in 2009 nog 29 procent van het verdiende loon uit vakantiewerk op een spaarrekening werd gezet is dit percentage in 2011 verdubbeld naar 60 ... Lees meer.

Lagere hypotheekrente 5, 10 en 15 jaar

De hypotheekrente is de afgelopen weken licht gedaald en dat is gunstig voor hen die een hypotheek willen afsluiten of verlengen. Vooral hypotheken met een looptijd van 5, 10 en 15 jaar laten een daling zien van enkele tiende ... Lees meer.

Veilig sparen voor consument

Minister De Jager van het Ministerie van Financien heeft maatregelen aangekondigd om het spaargeld van consumenten veiliger te maken. Deze maatregelen moeten er voor zorgen dat als een bank in zwaar ... Lees meer.

Goedkoper lenen

Als u goedkoop een lening wilt afsluiten moet u hiervoor niet bij uw eigen huisbank zijn. Zij krijgen vaak wel de hoogste score voor de goede service maar bieden helaas een te hoge rente voor een lening of doorlopend krediet. Dit ... Lees meer.

Lagere rente voor Grieken

Griekenland zal een lagere rente moeten betalen over de leningen die ze bij verschillende banken hebben uitstaan. Het gaat hier om al bestaande leningen die verschillende internationale banken al aan Griekenland .... Lees meer.

Betalingsproblemen toegenomen

De afgelopen 6 maanden is het aantal mensen met betalingsproblemen met bijna 10 procent toegenomen. Deze stijging is opvallend omdat, na een forse stijging van het aantal wanbetalingen in 2009, er vorig jaar weer ... Lees meer.

Meer hypotheekberekeningen

Sinds de verlaging van de overdrachtsbelasting worden er steeds vaker hypotheekberekeningen uitgevoerd. Niet alleen merken wij dat onze maximale hypotheek berekening en hypotheek oversluiten rekenmodule ... Lees meer.

Krediet met rentegarantie

Het aantal hypotheken en de totale hypotheekomzet is, na een kleine dip in april, in de afgelopen maanden weer gestegen. In mei 2011 is de verkoop van hypotheken met 23% gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2010. Volgens.... Lees meer.

Wat is de Vitaliteitsregeling

De overstapservice voor betaalrekeningen is een initiatief van de gezamenlijke banken in Nederland en maakt het overstappen van betaalrekening van de ene naar de andere bank eenvoudiger. Bovendien zorgt de... Lees meer.

Rente verhoging Zweden

De Zweedse centrale bank heeft afgelopen week de rente met 0,25 procent verhoogd naar 2 procent in een poging om de inflatie in de hand te houden. Voor de Riksbank, zoals de Zweedse centrale bank officieel genoemd .... Lees meer.

Skimming grootste kostenpost

Het skimmen is het afgelopen jaar weer de grootste kostenpost voor banken gebleken. De schade door het skimmen is volgens de banken door voorlichting en preventieve maatregelen wel al ... Lees meer.

Lening opzeggen eenvoudiger

Het opzeggen van een lening is door nieuwe regelgeving eenvoudiger geworden. U mag nu, een lening binnen 14 dagen na het afsluiten, zonder opgaaf van reden altijd weer opzeggen. Sinds eind mei (2011) is deze ... Lees meer.

Omzet hypotheken gestegen

Het aantal hypotheken en de totale hypotheekomzet is, na een kleine dip in april, in de afgelopen maanden weer gestegen. In mei 2011 is de verkoop van hypotheken met 23% gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2010. Volgens.... Lees meer.

Overstapservice bankrekening

De overstapservice voor betaalrekeningen is een initiatief van de gezamenlijke banken in Nederland en maakt het overstappen van betaalrekening van de ene naar de andere bank eenvoudiger. Bovendien zorgt de... Lees meer.

Afschaffing spaarloon in 2012

Met ingang van 1 januari 2012 kunnen werknemers niet meer deelnemen aan een spaarloon regeling. Dit hebben minister De Jager en staatssecretaris Weekers van het ministerie van Financiën onlangs bekendgemaakt. Het .... Lees meer.

Grieken kunnen schulden dragen

Volgens de voormalige Griekse minister van Financiën George Papaconstantinou is de schuldenlast van Griekenland niet onhoudbaar en kan Griekenland de schuldenlast dragen. Griekenland zou alleen de tijd moeten ... Lees meer.

Buitenlandse rekening extra belast

Vanaf 1 juli 2011 moeten belastingparadijzen als Luxemburg en Zwitserland een bronheffing opleggen aan Europeanen met een bankrekening in die landen. De heffing bedraagt maar liefst 35% en wordt met 15% verhoogd ten ... Lees meer.

Overdrachtsbelasting omlaag

De overdrachtsbelasting voor huizenkopers wordt tijdelijk met 4 procent verlaagd. De huidige overdrachtbelasting bedroeg 6 procent en de tijdelijke verlaging naar 2 procent zal met terugwerkende kracht ingaan op .... Lees meer.