Maandelijks vinden meer dan 10000 mensen de beste rente bij Rentetotaal

17 procent minder kredietaanvragen

335 miljard euro op spaarrekeningen

Er zijn in het derde kwartaal van 2014 ongeveer 17 procent minder lening en kredietaanvragen bij de ABN Amro gedaan dan een jaar eerder. Ook ten opzichte van het eerste kwartaal liep het aantal kredietaanvragen onder mkb'ers met ruim 8 procent terug. Dit komt neer op ongeveer 1000 lening aanvragen minder.
Dit blijkt uit een presentatie van de derde kwartaal cijfers van de bank. De daling in het aantal kredietaanvragen zou volgens een woordvoerder veroorzaakt worden doordat veel MKB bedrijven toch nog voorzichtig zijn met investeren.
Veel ondernemers in het MKB geven regelmatig aan dat het sinds de economische crisis erg lastig, zo niet onmogelijk is, om nog een bedrijfskrediet bij een bank af te sluiten. Een aantal bedrijven is inmiddels dan ook op zoek gegaan naar alternatieve financieringsvormen.
De bank geeft zelf aan inmiddels meer kredietaanvragen van ondernemers goed te keuren. Dat zou te maken hebben met de verbeterde economische omstandigheden en de kwaliteit van de ondernemingsplannen. Ook de extra steun en stimulans vanuit de ECB zou hier debet aan zijn. Door de steun van de ECB kunnen banken een korting, de zogenoemde TLTRO-korting, doorberekenen aan hun zakelijke klanten die een lening willen afsluiten. Deze korting komt gemiddeld neer op 1 procent van de totale lening.
Deze korting zal volgens de bank nog niet gelijk het aantal kredietaanvragen onder MKB-ers explosief doen stijgen maar het kan mogelijk wel een duwtje in de rug zijn.

(november 2014)

Vind de laagste

Hypotheek

hypotheekrente

 

Voor de beste

Lening

leningrente

 

Met de hoogste

Spaarrekening

spaarrente