Maandelijks vinden meer dan 10000 mensen de beste rente bij Rentetotaal

2014 topjaar voor hypotheken

2014 topjaar voor hypotheken

Het aantal hypotheekaanvragen is in 2014 is met 47 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar en daarom spreekt het Hypotheken Data Netwerk (HDN) van een topjaar voor hypotheekaanvragen. Hoewel nog niet alle cijfers voor 2014 bekend zijn komt het aantal hypotheekaanvragen tot en met november 2014, dat via het HDN is aangevraagd, uit op ruim 195000. Dat is 47% hoger in vergelijking met 2013 en zelfs 57% hoger in vergelijking met 2012.
Volgens het HDN was de stijging in het aantal hypotheekaanvragen ten opzichte van de voorgaande jaren al vanaf het begin van het jaar zichtbaar. Historisch gezien zijn er in januari altijd relatief weinig aanvragen en loopt dit aantal langzaam op tot de zomervakantie. Tijdens de zomervakantie loopt het aantal aanvragen weer iets terug, waarna het in de maanden na de vakantie weer behoorlijk aantrekt. De meeste hypotheekaanvragen werden in de afgelopen jaren gedaan in de laatste drie maanden van het jaar met een piek in december.
We moeten nog even afwachten of dat dit jaar weer het geval is, maar ook al zou het aantal hypotheekaanvragen in december tegenvallen, dan nog zal 2014 de boeken in gaan als een topjaar voor hypotheken.

(10 december 2014)

Vind de laagste

Hypotheek

hypotheekrente

 

Voor de beste

Lening

leningrente

 

Met de hoogste

Spaarrekening

spaarrente