Maandelijks vinden meer dan 10000 mensen de beste rente bij Rentetotaal

335 miljard euro op spaarrekeningen

335 miljard euro op spaarrekeningen

Eind juni 2014 hadden de Nederlandse huishoudens meer dan 335 miljard euro op binnenlandse spaarrekeningen staan. Dat betekent dat wij met zijn allen in de eerste helft van 2014 ongeveer 6,6 miljard euro extra gespaard hebben. Het is nog niet eerder gebeurd dat we met zijn allen zoveel gespaard hebben.
Als we dit totale bedrag delen door het aantal inwoners in Nederland betekent dit dat iedere inwoner gemiddeld bijna 20.000 euro op zijn spaarrekening heeft staan. Helaas is dat niet het geval. Uit onderzoek blijkt namelijk dat 80% van het spaargeld (ca. 268 miljard euro) in handen is van 20 procent van de bevolking. Deze 20 procent, heeft dus gemiddeld bijna 80.000 euro op hun spaarrekening staan. Dat betekent dus ook dat die andere 67 miljard euro verdeeld moet worden over 80% van de bevolking. Dat komt neer op gemiddeld ongeveer 5000 euro per inwoner. Dat is beduidend minder, maar gemiddeld toch ook een mooi bedrag per inwoner. Er zijn dan ook maar weinig landen op deze wereld waar de huishoudens evenveel of meer gespaard hebben.
Uit onderzoek blijkt verder dat onze spaardrift nog lang niet is afgenomen. Hoewel we meer geld zijn gaan uitgeven wordt er toch nog steeds meer geld op onze bankrekening bijgeschreven dan er wordt uitgegeven. Ons gespaarde vermogen groeit dan ook nog steeds waardoor het ons niet zou verbazen als we over een half jaar opnieuw een nieuw record aan spaargeld kunnen melden.

(2 september 2014)

Vind de laagste

Hypotheek

hypotheekrente

 

Voor de beste

Lening

leningrente

 

Met de hoogste

Spaarrekening

spaarrente