Maandelijks vinden meer dan 10000 mensen de beste rente bij Rentetotaal

Einde personeelskorting hypotheek

Einde personeelskorting hypotheek

Werknemers van de ING bank krijgen vanaf 1 januari volgend jaar geen korting meer op de hypotheekrente wanneer zij een hypotheek bij de ING afsluiten. Het gaat hier om nieuwe hypotheek aanvragen. Vooralsnog zal het voordeel op bestaande personeelshypotheken bij de ING nog niet worden aangepast.
ING is niet de eerste bank die bepaalde personeelskortingen op financiele produkten zal gaan afschaffen, maar lijkt wel de eerste bank te zijn die het personeelsvoordeel op hypotheken wil gaan afschaffen. Nu de ING heeft aangegeven de personeelskorting op hypotheken af te schaffen zullen verzekeraars ASR en Nationale Nederlanden (voormalig onderdeel van ING) ongetwijfeld snel volgen.
Naar schatting kunnen ongeveer 60.000 werknemers in de financiƫle sector rekenen op kortingen van 20 tot 30 procent op de hypotheekrente van hun werkgever. Niet alleen kortingen op hypotheekrente maar ook opslagen op spaarrente en kortingen op verzekeringen vallen vaak onder de secundaire arbeidsvoorwaarden in de financiele sector. Deze voordeeltjes zijn een doorn in het oog van de overheid. De Nederlandsche Bank en de AFM hebben dan ook al aangegeven deze personeelskortingen in de gaten te houden.
Veel banken en verzekeraars hebben inmiddels ook al ingegrepen in deze voordeeltjes. Met het stoppen van de personeelskorting op nieuwe hypotheken voegt de ING zich bij een groeiend aantal financiƫle instellingen dat het extraatje voor het personeel schrapt.

(5 november 2014)

Vind de laagste

Hypotheek

hypotheekrente

 

Voor de beste

Lening

leningrente

 

Met de hoogste

Spaarrekening

spaarrente