Maandelijks vinden meer dan 10000 mensen de beste rente bij Rentetotaal

Korting op hypotheekrente

Korting op hypotheekrente

Steeds meer banken geven een extra korting op de hypotheekrente wanneer er meer eigen geld in de woning geïnvesteerd wordt. Op zich is dit niet helemaal nieuw want hypotheekvertrekkers hanteerden al eerder verschillende rentetarieven die afhankelijk waren van het door de hypotheek gefinancierde deel van de waarde van de woning. Het aantal mogelijkheden en kortingen wordt echter door verschillende banken nu verder uitgebreid. Een jaar geleden betaalde je bijvoorbeeld wanneer je een hypotheek voor 75% van de waarde van de woning wilde afsluiten 4,75%, bij 100% financiering 5% en bij meer dan 100% financiering 5,25% hypotheekrente. Zo kende de hypotheekmarkt 3 a 4 verschillende hypotheekrente tarieven. Inmiddels wordt dit aantal tarieven door verschillende hypotheekverstrekkers verder uitgebreid. Zo zijn er inmiddels banken die het aantal rente categorieen inmiddels van 3 naar 11 verhoogd hebben. De strekking is eigenlijk nu " hoe meer je zelf inlegt en dus hoe minder je hoeft te financieren met een hypotheek, hoe lager de hypotheekrente die je hoeft te betalen ".
De banken proberen met deze variatie van rentetarieven de consument die een hypotheek wil afsluiten te stimuleren om meer geld in hun eigen woning te steken. Doordat de huizenkoper of bezitter meer geld in de eigen woning steekt wordt het risico van de bank om een hypotheek te verstrekken verlaagd en kan de bank dus ook een hogere korting geven op de hypotheekrente.
Op dit moment lijkt de uitbreiding van de rentetariefgroepen bij een aantal banken voornamelijk te gelden bij het afsluiten van een nieuwe hypotheek. Het is nog niet helemaal duidelijk of deze hypotheekverstrekkers ook een extra korting op de hypotheekrente doorvoeren bij tussentijdse aflossingen op bestaande hypotheken.

(2 juli 2014)

Vind de laagste

Hypotheek

hypotheekrente

 

Voor de beste

Lening

leningrente

 

Met de hoogste

Spaarrekening

spaarrente