Maandelijks vinden meer dan 10000 mensen de beste rente bij Rentetotaal

Loket voor slapende tegoeden

Loket voor slapende tegoeden

Het Loket slapende tegoeden, dat begin augustus van start is gegaan, moet het zoeken voor erfgenamen naar spaarrekeningen en andere banktegoeden een stuk eenvoudiger maken. Vaak weten nabestaanden niet precies welke (spaar) rekeningen de overledene allemaal had lopen en daarom moesten zij zelf alle banken en andere financiele instellingen afgaan om dit te achterhalen. Met de opening van Het Loket Slapende Tegoeden kunnen zij nu een stuk eenvoudiger nagaan of er nog tegoeden bestaan en zo ja, hoe deze in het bezit kunnen komen van de rechthebbende nabestaanden.
Alle banken in Nederland delen hun gegevens met dit loket en deze service wordt gratis aangeboden. Het loket komt echter niet in de plaats van al bestaande voorzieningen van de banken zelf. Dit betekent dat wanneer duidelijk is waar welke spaar en banktegoeden bestaan, de erfgenaam of executeur zich op de gebruikelijke manier meldt bij de betreffende bank.
Het loket is een initiatief van de Nederlandse Vereniging van Banken en volgens een woordvoerder willen de aangesloten banken met dit initiatief " laten zien dat zij hun verantwoordelijkheid nemen in het belang van de klant ".
Op dit moment is het voor veel nabestaanden vaak onbegonnen werk om alle banktegoeden te achterhalen. Er staan bij de verschillende banken naar schatting dan ook nog enorme bedragen op bankrekeningen van mensen die allang overleden zijn. Het loket is een goed initiatief en zal het speurwerk voor veel nabestaanden in ieder geval een stuk eenvoudiger maken.

(Oktober 2014)

Vind de laagste

Hypotheek

hypotheekrente

 

Voor de beste

Lening

leningrente

 

Met de hoogste

Spaarrekening

spaarrente