Maandelijks vinden meer dan 10000 mensen de beste rente bij Rentetotaal

Spaargeld sjoemelaars opgelet

Spaargeld sjoemelaars opgelet

Een aantal consumenten proberen de inkomstenbelasting in box 3 te omzeilen door vlak voor de jaarwisseling een groot geldbedrag op te nemen van hun bank en of spaarrekening. Zij storten dit geldbedrag in de loop van januari weer terug op hun bank en spaarrekening en hopen op die manier hun bank- en spaartegoed buiten het zicht van de Belastingdienst te houden. De inkomstenbelasting in box 3 wordt namelijk berekend over het vermogen op 1 januari van het kalenderjaar. Let wel dit is geen tip, maar blijkt in de praktijk regelmatig voor te komen.
De belastingdienst en FIOD zijn ook op de hoogte van deze truc en hebben daarom onderzoeken lopen naar deze zogenaamde spaargeld en saldosjoemelaars. Dit blijkt uit een nieuwsbericht van de Rijksoverheid dat onlangs is verschenen.
Het zou volgens dit bericht voornamelijk gaan om onderzoek naar geld opnames tussen 100.000 en 800.000 euro. De Belastingdienst kreeg deze zogenaamde spaargeld en saldosjoemelaars alsnog in beeld, omdat banken verdachte transacties moeten melden. Wanneer er een opname van deze hoogte (in verhouding met het inkomen) heeft plaatsgevonden, is de kans dus groot dat deze transactie door de bank als verdachte transactie gemeld is en bestaat dus ook de kans dat deze transactie in het onderzoek zal worden meegenomen.
Ook voor toekomstige (verdachte) opnames geldt dat deze steeds makkelijker door de belastingdienst gesignaleerd kunnen worden. Wie deze truc dus voor de volgende belastingaangifte wil uitvoeren kan maar beter op zijn hoede zijn.

(19 november 2014)

Vind de laagste

Hypotheek

hypotheekrente

 

Voor de beste

Lening

leningrente

 

Met de hoogste

Spaarrekening

spaarrente