Maandelijks vinden meer dan 10000 mensen de beste rente bij Rentetotaal

Verdubbeling lange rente vaste periode

Verdubbeling lange rente vaste periode

Het aantal hypotheken dat met een lange rentevaste periode wordt afgesloten is in de afgelopen 6 maanden verdubbeld ten opzichte van dezelfde periode twee jaar geleden. Vooral de rentevaste periodes tussen de 11 en 20 jaar bleken tussen januari en juli 2014 erg populair onder consumenten die een nieuwe hypotheek gingen afsluiten. Dat blijkt uit cijfers die onlangs bekend werden gemaakt door de Hypotheker.
De keuze voor een langere rentevaste periode voor de hypotheek lijkt te worden veroorzaakt door de historisch lage hypotheekrente van het moment. Hypotheekbezitters kunnen namelijk nu tegen een relatief lage rente voor de zekerheid van een langere rentevaste periode kiezen.
Van alle, door de Hypotheker, afgesloten hypotheken in de eerste helft van 2014 is ruim een derde afgesloten met een rentevaste periode van 11 jaar en langer. De meest populaire rentevaste periode voor het afsluiten van een hypotheek is nog steeds 10 jaar. Ongeveer de helft van alle verstrekte hypotheken wordt tegen een rentevaste periode van 10 jaar afgesloten.

(30 juli 2014)

Vind de laagste

Hypotheek

hypotheekrente

 

Voor de beste

Lening

leningrente

 

Met de hoogste

Spaarrekening

spaarrente