Maandelijks vinden meer dan 10000 mensen de beste rente bij Rentetotaal

Verlenging renteaftrek met 1 jaar

Verlenging renteaftrek met 1 jaar

De tijdelijke verlenging van de verhuisregeling hypotheekrenteaftrek en het herleven van de hypotheekrenteaftrek na tijdelijke verhuur zijn verlengd van 2 naar 3 jaar. Deze maatregelen hadden voorheen een tijdelijke aard maar met Prinjesdag is aangekondigd dat het kabinet nu heeft besloten om deze regelingen blijvend te verlengen naar drie jaar.
Dit is goed nieuws voor mensen met een eigen woning die zij niet verkocht krijgen. Woningbezitters met dubbele woonlasten hadden voor dit besluit twee jaar lang recht op hypotheekrenteaftrek over beide hypotheken, verder was de vorige maatregel een tijdelijke maatregel die beƫindigd zou worden per 1 januari 2015. Nu de regeling definitief is geworden en is verlengd naar 3 jaar kunnen woningbezitters met dubbele woonlasten nu gedurende drie jaar gebruik maken van het voordeel van hypotheekrenteaftrek over beide hypotheken. Ook mogen de financieringskosten voor de woning weer afgetrokken worden, als de woning na een periode van verhuur binnen deze driejaarstermijn weer leeg staat.
Deze maatregelen in combinatie met een licht herstel van de huizenmarkt zou consumenten met dubbele woonlasten weer een steuntje in de rug moeten geven.

(30 september 2014)

Vind de laagste

Hypotheek

hypotheekrente

 

Voor de beste

Lening

leningrente

 

Met de hoogste

Spaarrekening

spaarrente