Maandelijks vinden meer dan 10000 mensen de beste rente bij Rentetotaal

16 procent meer hypotheken in februari

16 procent meer hypotheken in februari

Het aantal hypotheken dat in februari 2015 werd afgesloten is 16 procent hoger dan een jaar eerder. Ten opzichte van januari 2015 zien we zelfs een stijging in hypotheken van meer dan 20 procent. Dat blijkt uit recente cijfers van het Kadaster.
Gelijk met de stijging van het aantal hypotheken steeg het aantal woningverkopen in februari ook sterk.
Zo werden er in februari 2015 totaal 11.697 woningen verkocht en dat is een stijging van bijna 24 procent ten opzichte van januari en een stijging van bijna 17 procent ten opzichte van februari 2014.
Als we kijken naar de huizenverkoop per provincie dan blijkt dat de huizenverkoop in Drenthe in februari het meest is gestegen. In Drenthe steeg het aantal verkopen ten opzicht van vorig jaar namelijk met bijna 27%. Eigenlijk lieten alle provincies wel een lichte stijging zien met uitzondering van de provincie Limburg. Limburg liet als enige provincie een daling zien van het aantal afgesloten hypotheken en huizenverkopen in februari ten opzichte van een jaar eerder.
Als we kijken naar het type woningen dan blijken de luxere huizen weer aan populariteit te hebben gewonnen. In februari 2015 bleken de twee-onder-een kapwoningen het meest in trek. Appartementen bleken met een toename van 9,5 procent ten opzichte van februari vorig jaar het minst in trek te zijn.

(26 maart 2015)

Vind de laagste

Hypotheek

hypotheekrente

 

Voor de beste

Lening

leningrente

 

Met de hoogste

Spaarrekening

spaarrente