Maandelijks vinden meer dan 10000 mensen de beste rente bij Rentetotaal

Hypotheek veranderingen in 2015

Hypotheek veranderingen in 2015

In 2015 zal er op de hypotheekmarkt weer een aantal wijzigingen gaan plaatsvinden. Zo zal door een aanpassing van de woonquote de maximale hypotheek die u kunt afsluiten een stuk lager worden. Hoeveel de maximale hypotheek in 2015 lager wordt dan in 2014 is helemaal afhankelijk van uw persoonlijke en financiele situatie, maar zal al snel enkele procenten schelen.
Een andere maatregel die in 2015 zal ingaan is het verlagen van het percentage waarover een hypotheek mag worden afgesloten. In 2015 wordt dit verlaagd met 1% naar maximaal 103% van de woningwaarde, waardoor huizenkopers dus meer eigen geld moeten inbrengen om een eigen woning te kunnen kopen. Uiteindelijk zal dit percentage jaarlijks nog verder verlaagd worden om uiteindelijk op 100% te eindigen in 2018.
De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) grens zal in 2015 ook verder verlaagd worden. Na 1 juli wordt de HNG grens namelijk met 20.000 euro verlaagd van 265.000 naar 245.000 euro. Kortom allemaal maatregelen die een verdere groei van de hypotheek- en huizenmarkt waarschijnlijk niet ten goede zullen komen. Naar verwachting zullen deze maatregelen het met name voor starters steeds moeilijker maken om een hypotheek te kunnen afsluiten.
Gelukkig zijn er ook een aantal positieve zaken te melden over de huis en hypotheekmarkt voor 2105. Zo zal de lichte waardestijging van koopwoningen naar verwachting doorzetten, waardoor er langzamerhand steeds minder huizen onder water staan. De stijging in het aantal woningverkopen zal volgens analytici ook in 2015 verder doorzetten. Verder wordt er niet verwacht dat de hypotheekrente zal gaan stijgen in 2015. Er worden zelfs verdere hypotheekrente verlagingen verwacht voor dit jaar wat uiteindelijk een gunstige uitwerking voor de huizenmarkt kan betekenen.
Ondanks alle beperkende maatregelen vanuit de overheid lijkt de hypotheek en huizenmarkt zich in 2015 toch verder te kunnen herstellen.

(7 januari 2015)

Vind de laagste

Hypotheek

hypotheekrente

 

Voor de beste

Lening

leningrente

 

Met de hoogste

Spaarrekening

spaarrente