Maandelijks vinden meer dan 10000 mensen de beste rente bij Rentetotaal

Meer hypotheken met perspectiefverklaring

Meer hypotheken met Perspectiefverklaring

Sinds kort kunnen meer werknemers met een flexibel arbeidscontract met een zogenoemde perspectiefverklaring eenvoudiger een hypotheek afsluiten. In navolging van flexwerkers van Randstad kunnen straks ook de flexwerkers van de uitzendbureaus Yacht en Tempo Team zo’n verklaring krijgen. Dat meldden initiatiefnemers Obvion Hypotheken, Vereniging Eigen Huis (VEH) en Randstad onlangs.
De perspectiefverklaring is bedoeld voor huizenkopers die vanwege hun tijdelijke contract geen werkgeversverklaring kunnen krijgen en dus ook lastiger een hypotheek kunnen afsluiten. Met deze nieuwe verklaring zouden ze makkelijker een hypotheek moeten kunnen afsluiten bij hypotheekverstrekker Obvion.
Het aanvragen van een hypotheek met behulp van een perspectiefverklaring in plaats van een werkgeversverklaring is al een jaar lang getest onder tienduizend flexmedewerkers van uitzendbureau Randstad. Bij deze proef ging het om Randstad medewerkers die minstens een jaar aan het werk waren voor het uitzendconcern. Bij een perspectiefverklaring zijn de vooruitzichten van een carrière bepalend en niet alleen het arbeidsverleden en de verwachte inkomenszekerheid met een vast contract.
In een paar maanden tijd ontvingen de initiatiefnemers (Randstad, Obvion en VEH) ruim vierhonderd hypotheekaanvragen en zeggen daarmee in "een grote behoefte" te voorzien. Een uitbreiding van de verstrekking van de hypotheek perspectiefverklaring naar medewerkers van andere uitzendbureaus biedt veel werknemers een nieuwe kans om eenvoudiger een hypotheek te kunnen afsluiten.

(11 februari 2015)

Vind de laagste

Hypotheek

hypotheekrente

 

Voor de beste

Lening

leningrente

 

Met de hoogste

Spaarrekening

spaarrente