Maandelijks vinden meer dan 10000 mensen de beste rente bij Rentetotaal

Wat is het voordeel van een persoonlijke lening?

Wat is het voordeel van een persoonlijke lening?

Als je geld wilt lenen of als je een bestaande lening wil oversluiten dan zijn er verschillende financieringsvormen om uit te kiezen. Om de vraag te kunnen beantwoorden wat het voordeel is van een persoonlijke lening is het ook goed om te weten hoe de verschillende financieringsvormen werken. Een korte toelichting op de meest voorkomende financieringsvormen:

* Kredietlimiet op je betaalrekening.
Beter bekend als roodstaan bij de bank. Hiervan wordt vaak gebruik gemaakt bij kleinere leenbedragen. Je betaalt vaak een hoge en variabele rente (tot wel 13,90%) over het bedrag dat je rood staat. Deze schuld los je af door bijvoorbeeld je salarisstorting.

* Creditcard.
Een creditcard is een veel gebruikt betaalmiddel op vakanties. Maar ook internetaankopen steeds vaker gefinancierd met een creditcard. Ook bij de creditcard is de rente die je betaalt vaak hoog (tot wel 13,90%) en variabel. Het geleende bedrag wordt vaak in maandelijkse betalingen afgelost.

* Verzendhuiskrediet.
Bij een verzendhuiskrediet leen je geld voor online aankopen. Dit doe je bijvoorbeeld via bedrijven als Wehkamp en Otto. De rente die je betaalt bij een verzendhuiskrediet is hoog, namelijk 13,90%! Deze is hoger dan bij een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. Maandelijks betaal je de lening af, dit maandbedrag bestaat voor een groot deel uit rente en een deel om de lening af te lossen.

* Doorlopend krediet.
Bij een doorlopend krediet betaalt u iedere maand een vast bedrag. Dit bedrag is vaak 1%, 1.5% of 2% van de limiet van uw lening. Binnen dit maandtermijn zit een deel aflossing en een deel variabele rente. Deze rente is vaak lager dan bij de betaalrekening, creditcard en het verzendhuiskrediet.

* Persoonlijke lening.
Bij een persoonlijke lening heeft u een vaste looptijd, een vaste rente en een vast maandtermijn. Vooraf weet je dus precies waar je aan toe bent.

Vooral de zekerheid dat je vooraf precies weet waar je aan toe bent vinden veel klanten het grote voordeel van een persoonlijke lening bij Postkrediet. De persoonlijke lening is de enige lening waarbij uw rente en je looptijd niet kan wijzigen. De looptijd kan dus niet langer worden en het maandtermijn kan ook niet wijzigen. Daarnaast mag je bij de persoonlijke lening van Postkrediet ook altijd extra aflossen zonder dat hier extra kosten (boete) voor in rekening wordt gebracht.

Momenteel kunnen banken goedkoop geld aantrekken. Daardoor lenen zij het geld ook tegen een erg lage rente aan je uit. De rente bij een persoonlijke lening van Postkrediet is zelfs historisch laag (al vanaf 4,50%). Hierdoor is het mogelijk om je bestaande lening over te sluiten tegen zeer voordelige maandlasten.

Ben je benieuwd hoe laag die maandlasten kunnen worden? Bereken dan via Postkrediet uw maandlasten en klik hier.

(8 augustus 2016)

Vind de laagste

Hypotheek

hypotheekrente

 

Voor de beste

Lening

leningrente

 

Met de hoogste

Spaarrekening

spaarrente