Maandelijks vinden meer dan 10000 mensen de beste rente bij Rentetotaal

 

vergelijken

Spaarrente vergelijken

vergelijken

Berekening samengestelde rente.

Met behulp van onze rekenmodule kunt u eenvoudig de samengestelde rente berekenen. Hiervoor heeft u een aantal gegevens nodig namelijk:
- beginbedrag,
- rente percentage,
- periode waarover u de berekening samengestelde rente wilt uitvoeren.
Het resultaat van de berekening toont u niet alleen het bedrag van de samengestelde rente en uw totaal opgebouwde vermogen, maar ook het totaal percentage van de samengestelde rente. Probeert u het zelf maar eens en zie wat de samengestelde rente met uw spaargeld kan doen.

Berekening samengestelde rente
Begin bedrag (in euro's): €
Rente (in procent): %
Aantal jaar:
Samengestelde rente (in procenten) %
Samengestelde rente (in euro's) €
Totaal inleg + rente €
Rente Totaal .nl

Let op: Hoewel wij deze samengestelde rente berekening zo gebruiksvriendelijk en correct mogelijk hebben getracht te ontwikkelen zijn wij niet verantwoordelijk voor eventuele fouten. U kunt dus geen rechten ontlenen aan deze berekening.

Nb. Als u alleen het totaal percentage samengestelde rente wilt uitrekenen hoeft U geen begin bedrag in te vullen. Zet in dat geval het beginbedrag op 0.

Meerdere manieren van berekenen mogelijk!

Om de samengestelde rente te berekenen gaan wij in bovenstaande berekening uit van een jaarlijks, achteraf uitgekeerde en gelijkblijvende rente. Niet alle banken hanteren echter deze methode en ook voor lang niet alle spaarrekeningen is deze berekening de juiste. Een aantal banken en andere financiële instellingen bieden online rekenmodules waarmee u ook op andere manieren de samengestelde rente kunt berekenen. Als u zeker wilt weten dat u de juiste methode gebruikt, raden wij u aan om ook eens de berekening volgens die methode uit te voeren.

Tip Voor een correcte werking van onze rekenmodules moet het gebruik van "Javascript" in uw browser zijn ingeschakeld. Lees hier hoe u dit voor uw browser doet.

Voor de laagste

Hypotheek

hypotheekrente

 

Vind de beste

Lening

leningrente

 

Met de hoogste

Spaarrekening

spaarrente